|
Тісто на 1 корж: 7 яєць 180 г цукру 180 г борошна 4 ст. л. меду натурального 2 ст. л. олії 50 г шоколаду (або перемелених горішків) 50 г кокосової стружки (або маку) 1 пакетик розпушувача (10 г)
Сирний корж: 700 г сиру 4 яйця 4 ст. л. згущеного молока 150 цукру-пудри 1 пакет пудингу сметанкового 1 пакет кисілю лимонного 50 г кокосової стружки
Крем: 0,5 л молока 2 яйця 2 ст. л. борошна 1 скл. цукру 0,5 лимона (сік) 400 г масла
Поливка: 100 г чорного шоколаду 3 ст. л. сметани
Яйця з цукром гарно збити міксером. Додати мед, олію, муку і порошок до печива. Гарно розмішати. Розділити тісто на 2 частини. До 1 додати кокосову стружку або сухий мак. До 2 додати потертий на терці шоколад або перемелені горішки. Тісто повинно бути як густа сметана. Потрібно обережно додавати муку, спочатку 150 г, а тоді дивитись, може більше не потрібно, щоб корж не вийшов "забитим". Бритванку застелити пекарським папером, чуть змастити олією і присипати мукою, викласти ложкою спочатку 1 тісто, поверх 2. Пекти в розігрітій духовці хв. 20-25 (до сухої палички).
Я пекла у бритванці розміром 37Х27, отож таких коржів відповідно робила 2.
Сир перемолоти м'ясорубкою (перетерти через сито, збити блендером, як кому зручно), додати збиті з цукром-пудрою яйця, згущене молоко, кисіль, пудинг і кокосову стружку. Все гарно розмішати і викласти у застелену пекарським папером бритванку. Пекти в розігрітій духовці приблизно 40 хв. або до готовності, як звичайний сирник.
На крем гарно розмішати яйця з цукром, мукою, додати молоко, збити, щоб не було грудочок і зварити. Остудити. Масло збити, потроху додати зварену масу і сік лимона.
Шоколад розтопити на водяній бані, додати сметану, гарно розмішати.
Готовим кремом перекласти коржі. Зверху залити шоколадною поливкою.
P.S. Я в один корж "бухнула" відразу всю муку, то навіть на фото видно, що він більш забитий (нижній). Так що муку потрібно додавти потрошку. І мед краще давати темний (гречаний), тоді і готовий корж гарніший (темніший) і на смак ароматніше.
Джерело: від родички.
|
|