|
Тісто на 2 коржі з сиром:
1 скл. цукру 1 пачка маргарину вершкового 5 жовтків 3 ст.л. сметани 1 пакетик (18г) порошку до печива 3 скл. (+/-) борошна цедра з 1 лимона
Білковий бісквіт:
5 білків 5 ст.л. цукру щіпка солі 4 ст.л. борошна 2 ст.л. крохмалу
Сир:
1 кг сиру домашнього 150 - 200 г цукру 5 яєць 2 ст.л. крохмалу 1 пакетик ванільного цукру
Крем:
сік з 3 середніх апельсинів сік з 1 не великогох лимона 5 яєць 2,5 скл цукру (за смаком) 200 г масла + ще 200 г масла
Для просочування:
200 г міцного солодкого охододженого чаю 1 ст.л. коньяку
Глазур:
1 плитка білого шоколаду ("Міленіум) 3 ч.л. масла 3 ч.л. жирних вершків або доброї сметани
Маргарин розтопити. Жовтки розтерити з цукром, додати сметану. Борошно змішати з оходженим розтопленим маргарином, додати порошок до печива,цедру з лимона, розтерті жовтки з цукром і сметаною та замісити однорідне тісто. Поставити на 1 год. в холодильник.
Сир змолоти чи перебити блендером, додати крохмал, ванільний цукор і збиті з цукром яйця. Все акуратно вимішати.
Тісто дістати з холодильника і розділити на 4 частини. На 1 корж потрібно 2 частини тіста. Бритванку вистелити пекарським папером і розкачати на ньому 1 частину тіста на нього викласти половину сирної маси і зверху закрити 2 частиною тіста. Верх в кількох місцях понаколювати виделкою, щоб тісто не "здулось" при випічці. З 2-х інших частин тіста і з 2-ї половини сирної маси зробити такий самий корж. Випікати в розігрітій духовці 20-30 хв., до легенького зарум'янення.
Охолоджені білки збити з цукром і щіпкою солі, додати борошно і крохмал, акуратно вимішати. Бритванку вистелити пекарським, папером чуть припорошити мукою і вилити тісто. В розігрітій духовці випікати приблизно 10-15 хв.
Апельсини і лимони вимити, витерти насухо і витиснути з них сік. Я витискала давилкою для цитрусових. В мене вийшло 430 г соку. Висипати до соку цукор, розмішати і додати не дуже сильно збиті яйця, ще раз розмішати і поставити варити, постійно поміщуючи, щоб не пригоріло і не було грудок. Можна варити на паровій бані, але помішувати потрібно все одно. Варити до густоти сметани, додати 200 г масла, розмішати і зняти з вогню. Охолодити. Тим часом збити решту масла, додаючи до нього охолоджену апельсиново-лимонну суміш (фактично, це апельсиново-лимонний курд. Я увесь курд не додавала до масла, він мені ставав рідкуватим, приблизно 100 г залишилось). Крем готовий.
Запарений чай підсолодити до смаку, охолодити, додати коньяк і добре просочити з 2-х сторін бісквітний корж.
Перемащування. Корж з сиром щедро змастити кремом, покласти бісквітний корж, знову крем і 2 -й корж з сиром.
Верх пляцка залити глазуррю: плитку шоколаду поламати, додати масло і вершки (сметану), поставити на водяну баню, розтопити. Гарячим залити пляцок.
Джерело: від коліжанки Іринки.
|
|