Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок "Пані Моніка"
 

Пляцок "Пані Моніка"

14 грудня, 2015  |  Коментів (4)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Пані Моніка"

Тісто на 2 коржі з сиром:

1 скл. цукру
1 пачка маргарину вершкового
5 жовтків
3 ст.л. сметани
1 пакетик (18г) порошку до печива
3 скл. (+/-) борошна
цедра з 1 лимона

Білковий бісквіт:

5 білків
5 ст.л. цукру
щіпка солі
4 ст.л. борошна
2 ст.л. крохмалу

Сир:

1 кг сиру домашнього
150 - 200 г цукру
5 яєць
2 ст.л. крохмалу
1 пакетик ванільного цукру

Крем:

сік з 3 середніх апельсинів
сік з 1 не великогох лимона
5 яєць
2,5 скл цукру (за смаком)
200 г масла + ще 200 г масла

Для просочування:


200 г міцного солодкого охододженого чаю
1 ст.л. коньяку

Глазур:

1 плитка білого шоколаду ("Міленіум)
3 ч.л. масла
3 ч.л. жирних вершків або доброї сметани

Маргарин розтопити. Жовтки розтерити з цукром, додати сметану. Борошно змішати з оходженим розтопленим маргарином, додати порошок до печива,цедру з лимона, розтерті жовтки з цукром і сметаною та замісити однорідне тісто. Поставити на 1 год. в холодильник.

Сир змолоти чи перебити блендером, додати крохмал, ванільний цукор і збиті з цукром яйця. Все акуратно вимішати.

Тісто дістати з холодильника і розділити на 4 частини. На 1 корж потрібно 2 частини тіста.
Бритванку вистелити пекарським папером і розкачати на ньому 1 частину тіста на нього викласти половину сирної маси і зверху закрити 2 частиною тіста. Верх в кількох місцях понаколювати виделкою, щоб тісто не "здулось" при випічці.
З 2-х інших частин тіста і з 2-ї половини сирної маси зробити такий самий корж.
Випікати в розігрітій духовці 20-30 хв., до легенького зарум'янення.

Охолоджені білки збити з цукром і щіпкою солі, додати борошно і крохмал, акуратно вимішати. Бритванку вистелити пекарським, папером чуть припорошити мукою і вилити тісто. В розігрітій духовці випікати приблизно 10-15 хв.

Апельсини і лимони вимити, витерти насухо і витиснути з них сік. Я витискала давилкою для цитрусових. В мене вийшло 430 г соку. Висипати до соку цукор, розмішати і додати не дуже сильно збиті яйця, ще раз розмішати і поставити варити, постійно поміщуючи, щоб не пригоріло і не було грудок. Можна варити на паровій бані, але помішувати потрібно все одно. Варити до густоти сметани, додати 200 г масла, розмішати і зняти з вогню. Охолодити.
Тим часом збити решту масла, додаючи до нього охолоджену апельсиново-лимонну суміш (фактично, це апельсиново-лимонний курд. Я увесь курд не додавала до масла, він мені ставав рідкуватим, приблизно 100 г залишилось). Крем готовий.

Запарений чай підсолодити до смаку, охолодити, додати коньяк і добре просочити з 2-х сторін бісквітний корж.

Перемащування. Корж з сиром щедро змастити кремом, покласти бісквітний корж, знову крем і 2 -й корж з сиром.

Верх пляцка залити глазуррю: плитку шоколаду поламати, додати масло і вершки (сметану), поставити на водяну баню, розтопити. Гарячим залити пляцок.

Джерело: від коліжанки Іринки.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: ro_sa (14 грудня 2015 14:10)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 45
Аж мені запахло, мням! tongue
 



#2 написав: Pygovo4ka (14 грудня 2015 16:45)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 49
обожнюю пляцкі та торти з сиром. дякую за рецепт! обов"язково спробую.
 



#3 написав: Darka (15 грудня 2015 20:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Ой який пляцочок...................... love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#4 написав: Тереза (16 грудня 2015 20:30)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Такий новенький бомбезний пляцок!!!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 40
Гостей: 23
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100