|
Тісто: 150 г масла 3-3,5 скл. борошна 1 ч. л. розпушувача 1 яйце 1 скл. цукру 3 ст. л. сметани 1 ст. л. коньяку 1 ч. л. соди + оцет
Сирна маса: 1,5 кг сиру 2-3 ст. л. манки 2-3 ст. л. крохмалю 5 яєць 1,5-2 скл. цукру ванілін сік лимона 100 г ізюму
Охолоджене масло натерти на крупній терці, пересипаючи мукою. Додати до сухих інгредієнтів розпушувач (порошок до печива). Окремо збити вінчиком яйце з цукром, додати сметану, коньяк, соду та оцет. Замісити тісто. Розкачати і викласти на деко, застелене папером. Зверху потерти 50 г чорного шоколаду (якщо присипати какао, то тісто може відслоюватись від сиру при нарізанні).
Сир змолоти на м’ясорубці, додати манку та крохмаль, трохи ваніліну або пакетик ванільного цукру. Ізюм запарити кип’ятком, через деякий час воду злити та висипати ізюм до сиру. Видусити сік з одного лимона в сирну масу. Гарно перемішати. Збити яйця з цукром, додати до сирної маси. Перемішати все разом. Викласти зверху на тісто з шоколадом. Розрівняти спочатку руками, потім за допомогою ножа. Пекти приблизно 1 годину при температурі 180° С.
Смачного!!! :)
Джерело: власна імпровізація )
|
|