|
Для коричневих коржів: 6 жовтків 1 пач. маргарину 1 скл. цукру 3 ст. л. сметани 3 ст. л. какао 1,5 скл. борошна 150 г кокосової стружки 1 пач. порошку до печива +100 г арахісу 6 білків 1 скл. цукру Для середнього коржа: 100 г маргарину 2 ст. л. сметани 2 жовтки 1 ст. л. оцту 300 г борошна + білки вишні у своєму соці
Крем: Шарлот
Коричневі коржі: Жовтки збити з цукром,поступово додати сметану,м'який маргарин,какао,борошно з порошком,кокос.Тісто як дуже густа сметана.Поділити на 2 част. Білки добре збити з цукром. Форму для випічки застелити пергаментом,викласти одну частину тіста,посипати арахісом і викласти половину білків. Пекти на невеликому вогні .(Пекла 30 хв) Аналогічно спекти другий корж.
Середній корж: Маргарин посікти з борошно,додати жовтки сметану і оцет.Замісити тісто як на вареники і поставити в холодильник.(Замісила на ніч) Тісто розділити на 2 част.Одну частину розкачати,викласти вишні. На вишні викласти 2 збиті білки з цукром.Зверху накрити другою розкачаною частиною тіста.Поколоти вилкою і пекти. (Прибл. 30 хв.)
Перемащуємо так: коричневий корж,білками до середини-крем-середній з вишнями-крем- коричневий корж,білками до середини.
P.S. Цукру давала потрошки менше. На коричневий корж виклала білки, потім посипала арахісом. Як спеклися ті коричневі коржі, то білки повиростали, як гори. Але коли перемастила кремом, все було добре. Середній корж як слойка. Скільки часу повинно бути на холоді не вказано, тому замішувала на ніч. Крем в рецепті був заварний, замінила на Шарлот, більше мені до вподоби. Масла десь приблизно 300 г. (Далі роблю все на око.) Розмір форми точно не вкажу, напевне 20*30. Бо я відразу збільшувала пропорції вдвічі середнього коржа, а коричневі замішувала на 10 жовтків, на форму 35*40. Пляцок високий, смачний, пробуйте. Смачного!!!
Джерело: Поділилась односельчанка.
|
|