|
Пісочне тісто: 0,5 кг борошна 250 г маргарину 50 г масла 1 скл. цукру 3 жовтки 4 ст. л. сметани 1/2 п. порошку до печива 0,5 л вишень у власному соку 1 скл. подріблених горіхів Мак: 2 скл. мел. маку 1 скл. цукру 50 г масла 2 яйця
Сир: 1 кг сиру 4 яєць 1 скл. цукру 3 збиті білки 50 г масла 1 лимон
Крем: 3 жовтки 1 скл. цукру 1 скл. молока 2 ст. л. борошна
200 г масла 1 лимона 2 ч. л. розчинної кави
Замісити тісто та поділити на дві частини.Одну частину тіста поставити на деко,а зверху на тісто викласти макову масу, по маковій масі викласти сирну масу. Спекти 1 корж. Для макової маси потрібно: Яйця втерти з цукром, додати розтоплене масло та мак. Сирна маса: 1 кг домашнього сиру перетерти з цукром. Окремо збити яйця, додати збиті білки та додати до сирної маси. Цедру та сік з лимона і м'яке вершкове масло з'єднати з сиром і добре перемішати міксером. Другу частину тіста розтачати викласти вишні, зверху посипати горіхами. Пекти 2 корж. Крем: жовтки втерти з цукром, додати борошно, додати молоко заварити на малому вогні та остудити. Каву розчинити у 2 ст. л. кип'ятку. Масло збити з заварним кремом поступово вливати сік та каву. Цим кремом перемащувати коржі. Розмір форми 20*30
Джерело: З власного записника.
|
|