|
форма 24-36 Тісто: 1,5 пач. маргарину 2 ст.л. сметани 7 жовтків 3 ч.л.порошку до печива 1,5 ст.л горілки борошна скільки забере
Начинка: 7 білків 7 ст.л. цукру 3 пач. вишневого кисілю (польського,в порошку) яблука
Крем:любий білий.
Маргарин посікти з борошном. Додати збиті жовтки зі сметаною, горілку, порошок. Швиденько замісити тісто, приблизно як на вареники, поділити на 8 частин і поставити в холодильник на 12 годин.
Білки збити з цукром, додати кисіль, добре вимішати.
Розкачати тоненько 1 частину тіста, викласти в форму. Присипати тісто трошечки манкою, викласти порізані пластинками яблука, по яблуках-1/4 частину білків; все покрити розкачаною 2 частиною тіста і поколоти вилкою,пекти. Спекти 4 таких коржі.
Джерело: Від коліжанки по роботі.
|
|