|
Бісквітний корж: 3 яйця 0,5 скл. цукру 0,5 скл. муки 1 ч. л. порошку до печива 2 ст. л. кип'ятку 2 ст. л. олії рафінованої
Медові коржі 300 г борошна 150 г маргарину 2 ст. л. штучного меду 1 ч. л. соди гашеної оцтом 2 ст. л. сметани 100 г цукру 1 яйце
Крем заварний 0,5 л молока 2 ст. л. муки 2 ст. л. крохмалю 300 г масла 2-3 ст. л. цукрової пудри (регулювати за смаком)
Прослойка яблучна 1 кг яблук 1 скл. цукру 1 лимонна галяретка 1 вишнева галяретка
Бісквітний корж Яйця збивати з цукром 10-12хв.,обережно домішати просіяну муку і порошок до печива,додати кип"яток,олію,все вимішати,вилити в форму.Випікати 20-25 хв.при t 180.
Медові коржі Яйце збити з цукром,маргарин посікти з борошном,додати мед (в мене натуральний) і всі решту інгредієнти,добре вимішати.Тісто розділити на 2 частини і спекти 2 коржі.Тісто має бути рідкувате,розмастити ложкою по формі.
Крем заварний 250 мл молока закип"ятити,ще 250 мл молока розмішати з борошном і крохмалем і вилити в кип"яче молоко,варити на маленькому вогні,постійно помішуючи,поки не загусне.Остудити. 300г масла збити з цукровою пудрою і збиваючи по ложці додавати заварну масу.Готовий крем розділити на 4 частини.
Яблучна прослойка Яблука потерти на крупній терці,додати цукор і потушити кілька хвилин,щоб не розварилися повністю. Кожну галяретку розчинити в 0.5скл гарячоі води.Яблука розділити на 2 частини і до кожної додати по галяретці,розмішати.Форму,в якій пікся корж,застелити харчовою плівкою,виложити туди яблучну масу і застудити в холодильнику. В мене була тільки червона галяретка,від себе ще додала в яблука 1 пачку(25г)желатину.
Перекладати так: медовий корж,крем,яблучна прослойка,крем,бісквіт,крем,яблучна прослойка,крем,медовий корж.
Джерело: Рецепт від співробітниці.
|
|