Змішуємо борошно, сіль та розпушувач в блендері:
Масло розрізаємо кубиками та додаємо до борошна, подрібнюємо:
Додаємо сметану, замішуємо тісто:
Тісто формуємо в кулю та кладемо в холодильник на 30 хвилин.
За цей час готуємо начинку: чистимо яблука, нарізаємо дрібними кубиками, посипаємо цукром, корицею і вимішуємо:
На присипаній борошном дошці, тонко розкачуємо тісто, виріжаємо кружки. Всередину дного кружка викладаємо начинку, закриваємо іншим кружком, краї притискаємо вилкою:
Складаємо пиріжки на деко пристелене пергаментом, зверху змащуємо збитим яйцем та посипаємо цукром. За допомогою ножа зверху робимо кілька надрізів.
Випікаємо 20 хвилин при 200 гр.
Смачного!