|
Для тіста:
500 г борошна 250 г маргарину 150-200 г цукру 2 ст. л. сметани 2 ч. л. порошку до печива 4 жовтки
Начинка:
1,5 кг почищених яблук 1 ч. л. кориці цукор до смаку
Пересіваємо борошно з порошком до печива. Натираємо до нього маргарин на грубій тертці й легко вимішуємо. Збиваємо жовтки з цукром, додаємо їх разом зі сметаною до борошна і все січемо ножем, а згодом швидко замішуємо руками тісто. Ділимо його на дві частини - більшу і меншу. Більшу частину тіста розкачуємо і кладемо у бритванку, вистелену промащеним папером, при цьому формуємо невисокі бережки. Почищені яблука нарізаємо пластинками і розкладаємо на тісто, посипаючи цукром з корицею. Розкачуємо другу половину тіста, накриваємо нею яблука і добре зліплюємо краї нижнього і верхнього коржа. Поколоти вилкою пиріг в кількох місцях. Випікаємо в нагрітій духовці на помірному вогні, поки не зарум'яниться. В мене випікався 180 градусів хвилин 40-45. Готовий пиріг посипати цукром-пудрою.
Джерело: Книга "Кулінарні секрети сестри Ольги" 2010 р.
|
|