|
Тісто: Борошно пшеничне 250 г Олія 4 ст. л. Сіль щіпка Дріжджі 0,50г. Яйця курячі 1 шт. Сир 250 г Кефір або сироватка 100 мл.
Олія для смаження
Додаємо в дріжджі теплу сироватку(кефір) і сіль. Слідом всипаємо борошно,та всі інші сладники Замішуємо тісто, яке не прилипає до рук Ставимо в тепло хвилин на 20-30.
Тепер приступимо безпосередньо до приготування пиріжків. Відокремлюємо від тіста шматок, перетворюємо його в ковбаску і на дошці, присипаної борошном, нарізаємо на рівні шматки. Кожен з них розкочуємо качалкою або розтискаємо на долоні і наповнюємо начинкою.
Формуємо красивий акуратний пиріжок і залишаємо на дошці хвилин на п'ять, поки не підготуємо цілу партію. За цей час наші пиріжки трохи зростуть.
Викладаємо на розігріту сковороду з маслом і обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до зарум'янювання,весь час обертаючи
Готові пиріжки складаємо в каструлю і накриваємо рушником, щоб вони були м'якими.
|
|