Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Головна » Баранина, запечена в апельсиново-часничному соусі
 

Баранина, запечена в апельсиново-часничному соусі

17 жовтня, 2013  |  Коментів (3)  |  Рубрика: Головна, Страви з м`яса
 

Баранина, запечена в апельсиново-часничному соусі

2,5 кг баранини
3 ст. л. гірчиці
2 головки часнику
сік 1 лимона
цедра 1 апельсина
сік половини апельсина
1 ч. л. меленого кумину
1ч. л. кориці
1 ч. л. свіжемеленого чорного перцю
1 ч. л. паприки

для гарніру:
8 шт. картоплин
4 шт. моркви
2 шт. пастернаку
0,5 кг гарбуза
4 шт. цибулі
4 шт. болгарського перцю
оливкова олія
сіль
свіжемелений чорний перець

Найкраще підійде бараняча нога з невеликим жирком зверху, тоді його можна буде згорнути жиром наверх. Коли баранина буде смажитися - жир буде просочуватися в м'яско, роблячи його ще ніжнішим та соковитішим.
Баранину помити, обсушити.
Для соусу змішати гірчицю, дрібно порізаний часник, цедру апельсина, апельсиновий та лимонний сік, спеції, сіль.
Окремо скажу про цедру (у мене пунктик на тому, щоб позбутися хімікатів, котрими обробляють овочі та фрукти): щоб з'їсти цедру, я спочатку пару хвилин витримую хоч апельсин, хоч лимон в кип'ятку. Потім обдаю льодяною водою, а потім ще добре натираю содою. Сполоснула - все, цедру можна відносно спокійно знімати для соусу. Це, звичайно, мій особистий поворот в голові, хто не хоче, може так не робити :-)
Натерти соусом баранину, згорнути її та обв'язати чи ниткою, чи силіконовими джгутиками. Покласти в миску, миску затягнути харчовою плівкою, поставити в холодильник маринуватися на пару годин. Я роблю на ніч.
Перед тим, як запікати, м'ясо потрібно витримати при кімнатній температурі годинку.
В велике глибоке деко поставити решітку, на неї викласти баранину, запікати при температурі 200 градусів Цельсія 1 годину.
В цей час овочі почистити, порізати на досить великі шматки, посолити, поперчити, полити оливковою олією, перемішати.
Через годину запікання дістати м'ясо, з решіткою зняти з дека. На деко викласти овочі, зверху поставити м'ясо на решітці, так, щоб сік з баранини капав на овочі. Якщо м'ясо зверху буде підпечене - накрити його фольгою (тільки м'ясо, овочі повинні рум'янитися). Запікати ще півтори години.
Готове м'ясо дістати з духовки, залишити під фольгою на 15 хв., щоб відпочило.

М'ясо виходить дуже смачне, без спецефічного запаху баранини, ніжне. Рецепт перевірений на вибагливих гостях :-) готую так вже багато років. Можна подавати як гарячим, так і холодним. Така порція розрахована на велике деко 50 х 60 см. та чималеньку сімейку на недільний обід.

Смачного!

Баранина, запечена в апельсиново-часничному соусі

Джерело: рецепт з нету з моїми варіаціями.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: KASYA (17 жовтня 2013 20:56)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Мені соромно, але я ще ніколи не їла баранину feel
Прийдеться скуштувати - так смачно описано і фото супер!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#2 написав: Darka (17 жовтня 2013 23:35)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Баранина супер winked .Це дійсно дуже смачно,ароматно і корисно. love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#3 написав: mamulet55 (18 жовтня 2013 00:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 9
щиро дякую за рецепт
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 31
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100