Беремо молоді кабачки (я беру жовті), ретельно миємо, нарізаємо кружечками або смужками товщиною 0,5~0,8 см і кладемо у каструлю. Засипаємо цукром, додаємо сік лимона (дає цитрусову нотку та зберігає збереження яскравого кольору). Доводимо до кипіння і варимо на малому вогні 1 хв, виключаємо і даємо охолонути. Варимо у три заходи, кабачки мають стати напівпрозорими. Кабачки відкидаємо на друшляк і залишаємо на деякй час, щоб стік сироп.
Після цього кабачки викладаємо на сітку і сушимо при температурі 70 градусів.
Можна сушити у духовці при відкритій духовці на мінімальній температурі (у мене 140 градусів).
Готові цукати кладемо у банку і пересипаємо пудрою або цукром дрібного помолу.