Беремо абрикоси і ретельно вимиваємо, видаляємо кісточки. Абрикоси беремо цілі (без пошкоджень), тверді, щоб не розварилися.
У кастрюлю, у якій будуть варитися абрикоси, наливаємо воду, сік лимона та цукор і готуємо сироп. Викладаємо у готовий сироп половинки абрикос, доводимо до кипіння і варимо на малому вогні ще 5 хв.
Виключаємо газ і даємо абрикосам вистоятися 6 годин, варимо у три прийоми. Після цього абрикоси обережно відкидаємо на сито, даємо сиропу стекти.
Половинки абрикосів викладаємо шкіркою до низу на сітку ( у сушці) або на деко, застелене папером для випічки.
Сушимо при 45-50 °С у сушці або духовці (якщо у духовці, то дверці духовки тримати відкритими).
Готові плоди обваляти у цукровій пудрі або цукрі дрібного помолу і укласти у підготовлену тару.
Найкраще зберігати цукати у скляних банках, що щільно закриваються.
Смакота неймовірна