8-10 абрикосів 190 г цукру 185 г борошна 160 г м'якого вершкового масла 3 яйця 60 мл молока 1/2 ч. л. розпушувача 1/4 ч. л. ванільного цукру 1/4 ч. л. морської солі
Духовку попередньо розігріти до 180 ° С. Борошно перемішати з розпушувачем і сіллю. Яйця з молоком збити в комбайні на високій швидкості. Додати розм'якшене вершкове масло і продовжити вимішувати. Не вимикаючи комбайна, порціями всипати борошно з розпушувачем і 140 г цукру. Добавити ванільний цукор і вимішувати тісто, поки воно не стане однорідним. Абрикоси розрізати навпіл і видалити кісточки ( краще обирати тверді сорти абрикосів, так вони будуть тримати форму при випічці ). Викласти тісто у велику форму для випічки, розрівняти і розкласти по всій поверхні абрикоси зрізами вгору, злегка притопивши їх в тісті. Відправити форму з пирогом в розігріту духовку. Через 25 хвилин посипати пиріг цукром, що залишився і випікати ще 10-15 хвилин. Остудити пиріг у формі, потім вийняти.
P.S. Ніжне, солодке тісто з кислинкою від абрикосів - це щось! Дуже швидко і простенько все робиться.
Джерело: Рецепт від Юлії Висоцької
|