|
Для тіста: 4 яйця (окремо жовтки і білки) 3/4 скл. цукру 0,5 скл. борошна 0,5 скл. крохмалю 2 ст. л. какао 1 ч. л. порошка до печива щіпка солі
Для начинки: 500 г чорносливу 250 мл горілки 250 г вершкового масла 230 г нутелли
Крем: 500 мл вершків 30-36% 2 ч. л. желатину 100 г гіркого шоколаду
Напередодні порізати чорнослив на мілко і залити горілкою (200 мл). Щільно закрити. Сливи вберуть в себе повністю всю рідину. Час від часу струшувати.
Білки збити окремо з цукром, додати жовтки, сипучі інгредієнти, перемішати. Пекти бісквіт у формі 24*36 см приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів . Остудити.
Для начинки: розтерти масло, поступово додавати нутеллу. В пухку масу додати чорнослив.
Із залишку горілки (50 грамів), води, соку лимону та 2 столові ложки цукру зварити пропитку і просочити нею шоколадний бісквіт. Викласти начинку на бісквіт.
Желатин розчинити в 4-5 ложках води. Вершки збити. Шоколад розтопити в мікрохвильовці. 3-4 ложки вершків відділити для розчинення шоколаду, і ще 3-4 ложки вершків змішати з розчиненим желатином. У збиті вершки додати розтоплений шоколад, продовжувати збивати, далі додати розчинений желатин, ще збити до однорідного стану. Вершкову масу викласти зверху начинки. Прикрасити за смаком.
Джерело: від чудової господині krystyna9 : http://krystyna9.livejournal.com/30736.html
|
|