Бісквіт:Яйця розділяємо на білки та жовтки.Білки збиваємо з цукром на міцну піну,поступово додаємо по-одному жовтки,збиваємо все разом.Додаємо борошно та какао,легко вимішуємо.Виливаємо тісто у форму застелену пергаментом і змащену маслом!Випікаємо 30 хв. при 180град.Бісквіт розрізаємо на 3 частини.
Крем:Шоколад розтопити у вершках(дати охолонути).М'яке масло збити з цукровою пудрою та збиваючи по-ложці додавати шоколадну масу в кінці вмішати подрібнені блендером цукати.
Шоколадна поливка:шоколад розтопити з маслом.Чорнослив замочити в кип'ятку на декілька годин,злити воду.Набухший чорнослив начинити горішками.
Перемастити коржі кремом,зверху пляцок покрити половиною шоколадної поливки, викласти чорнослив з горішками і полити на нього залишену половину поливки.
Джерело: Пляцок сфонтазовано на основі загальновідомого трюфельного крему з моїми змінами та доповненнями!