|
500 г коров'ячого сиру 2-3 курячі яйця 200 г сметани 100 г вершкового масла 100 г цукру - піску 1 ч. л. ванільного цукру 100 г дрібно нарізаних родзинок 75 г подрібнених горіхів / мигдаль, фундук, кеш'ю, ваші улюблені/ 50 г дрібно нарізаних цукатів
Промиваємо родзинки, заливаємо окропом і залишаємо на 20 хв. Воду зливаємо, родзинки підсушуємо і дрібно нарізуємо.
Сир протираємо через сито, щоб він став ніжним і пухнастим або збиваємо ручним блендером.
Яйця збиваємо з цукром.
Сметану ставимо на слабкий вогонь та доводимо до кипіння (у жодному випадку не кип'ятимо). Як тільки побачили, що сметана починає закипати, вливаємо її у збиті з цукром яйця і перемішуємо. Ставимо яєчно-сметанну суміш на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варимо близько 3 хв. Коли суміш починає густішати /за консистенцією як рідка сметана/ , знімаємо її з вогню і мішаємо ще кілька хвилин, щоб не з'явилися грудки.
Масло кімнатної температури збиваємо виделкою, додаємо ванільний цукор, горіхи, родзинки, цукати і ретельно перемішуємо. З'єднуємо разом сир, сметанно-яєчну і масляну суміші. Акуратно перемішуємо до однорідності. Форму для паски викладаємо двома шарами марлі та заповнюємо сирною масою. Ставимо у глибоку тарілку, бо знизу виділиться сироватка, кінці марлі закриваємо наверх і ставимо в холодне місце під гніт. Відстоятися паска повинна мінімум добу. Смакуйте на здоров’я.
Джерело: рецепт подруги
|
|