|  | 
 
Вершкове морозиво0,5 л вершків (від 33%)
 300  мл молока
 75 г цукру
 25 г пудингу ванільного (сметанкового)
 цукор ванільний
 Смородинове морозиво
 600 г смородини (можна замороженої)
 80 г цукру
 1 ст.л. меду
 40 г води
 Карамель горіхова
 30 г горіхів волоських
 140 г  цукру
 
 
 
 Пропоную гарний рецепт смачного морозива для тих, в кого залишились заморожені фрукти. Сьогодні це смородина.
 В молоці розводимо цукор, ванільку і доводимо до кипіння. Пудинг розчиняємо  і виливаємо до утвореної суміші, проварюємо, має вийти "рідка сметана". Охолоджуємо  при кімнатній температурі, потім в холодильнику.
 
 
 Вершки збиваємо  і також трохи охолоджуємо .
 
 З цукру, меду і води варимо сироп, заливаємо ним  смородину, збиваємо блендером. Смородину перетираємо через сито.
 
 Смородинове пюре ставимо в морозильник на 2-3 години, перемішуючи кожні 20 хвилин, щоб воно не стало суцільним льодом.
 Готуємо карамель. Для цього горіхи  викладаємо на фольгу. Цукор плавим до світло-коричневого кольору, добре розмішуємо і виливаємо на горіхи.
 Коли карамель застигне, подрібнюємо на дрібні кусочки.
 
 Змішуємо "молочний кисіль" і збиті вершки. Переливаємо  в ємність і ставимо заморожуватися на 2-3 години в морозилку. Його такожпотрібно кожні 20 хвилин перемішувати напротязі 2 годин.
 
 Змішуєм смородинове морозиво, вершкове і подрібнену карамель і трохи перемішуємо, але щоб залишилися видно шари. Заморожуємо в морозилці кілька годин.
 Джерело: з нету |  |