|
Вершкове морозиво 0,5 л вершків (від 33%) 300 мл молока 75 г цукру 25 г пудингу ванільного (сметанкового) цукор ванільний Смородинове морозиво 600 г смородини (можна замороженої) 80 г цукру 1 ст.л. меду 40 г води Карамель горіхова 30 г горіхів волоських 140 г цукру
Пропоную гарний рецепт смачного морозива для тих, в кого залишились заморожені фрукти. Сьогодні це смородина.
В молоці розводимо цукор, ванільку і доводимо до кипіння. Пудинг розчиняємо і виливаємо до утвореної суміші, проварюємо, має вийти "рідка сметана". Охолоджуємо при кімнатній температурі, потім в холодильнику.
Вершки збиваємо і також трохи охолоджуємо .
З цукру, меду і води варимо сироп, заливаємо ним смородину, збиваємо блендером. Смородину перетираємо через сито.
Смородинове пюре ставимо в морозильник на 2-3 години, перемішуючи кожні 20 хвилин, щоб воно не стало суцільним льодом. Готуємо карамель. Для цього горіхи викладаємо на фольгу. Цукор плавим до світло-коричневого кольору, добре розмішуємо і виливаємо на горіхи. Коли карамель застигне, подрібнюємо на дрібні кусочки.
Змішуємо "молочний кисіль" і збиті вершки. Переливаємо в ємність і ставимо заморожуватися на 2-3 години в морозилку. Його такожпотрібно кожні 20 хвилин перемішувати напротязі 2 годин.
Змішуєм смородинове морозиво, вершкове і подрібнену карамель і трохи перемішуємо, але щоб залишилися видно шари. Заморожуємо в морозилці кілька годин.
Джерело: з нету
|
|