|
1 скл. води 125 г масла 1 склянка пшеничного борошна 5 яєць
Крем:
750 мл молока 130 г дрібного цукру 1 ванільний цукор (16 г) 1 яйце 4 жовтка 40 г крохмалю 20 г пшеничного борошна 350 г масла, кімнатнатної температури + додатково 30 г дрібного цукру
цукрова пудра
Масло та воду поставити на вогонь, як тільки закипить, зніміть з вогню та всипте борошно. Перемішайте та поставте знову на вогонь, добре помішуючи. Тісто повинно зібратись в кулю. Коли на дні утвориться тонкаа біла кірка, тісто готово. Ставимо охолодитись. По одному додаємо яйця, добре розмішавши після кожного. В кінці повинно вийти гарне, гладке тісто без грудочок. Ділимо тісто на 2 частини. Форму, розміром 32 x 23 cм змащуємо маслом та посипаємо борошном. Викладаємо за допомогою ложки тісто і так печемо 2 коржі. Печемо при температурі 200ºC близько 25 - 30 хвилин до зарум'янення тіста! В процесі випікання в жодному разі не відкриваємо духовку!
Крем. 500 мл молока з цукром та ваніллю доводимо до кипіння. 250 мл молока збиваємо блендером з яйцем, жовтками, крохмалем та борошном. Вливаємо тонкою цівкою в кипляче молоко, і весь час помішуючи варимо до загустіння. Знімаємо з вогню, накриваємо плівкою та ставимо охолоджуватись до кімнатної температури. Масло збиваємо з цукром або пудрою до пухкості і по ложці додаємо заварену масу, весь час збиваючи міксером. Готовим кремом змащуємо один корж, накриваємо іншим та ставимо в холодильник. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.
P.S. Мені тут не дуже сподобався крем, я б радила використавити з пляцку Пані Валевська
|
|