Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торт "Циганські стежки"
 

Торт "Циганські стежки"

30 березня, 2013  |  Коментів (11)  |  Рубрика: Випічка, Торти та тістечка
 

Торт "Циганські стежки"

9 білків яєчних
300 г цукру
1 п. ванільного цукру (чи ванільки)
210 г борошна (1,5 скл.)
2 ч. л. порошку до печива
230 мл олії (1 скл.)

4 жовтки
2 ст. л. борошна
1 п. желе вишневого
3 ст. л. маку (сухого)
1 ст. л. какао

500 мл сметани
цукрова пудра (до смаку)
10 г желатину
5 п. желе (різного кольору)
1 л води

Корж

Білки добре збити, поступово додати цукор, збиваючи далі (до стоячих піків). Додати ваніль і борошно, вимішане з порошком до печива. Вкінці влити олію. Розділити тісто на 4 частини. До 1 додати жовтки і 2 ст.л. борошна, до 2 - какао, до 3 - мак, до 4 - 1 п. желе.
Форму діаметром 24-26 см змастити жиром, викладати по черзі по 2 ст.л. кожного тіста одне на одне посередині дека. Випікати до "сухої палички". Готовий корж розрізати надвоє.

Крем-суфле

4 пачки желе різного кольору розвести у 200 мл окропу кожну. Коли застигне, порізати кубиками.
1 пачку желе (лимонного) розвести у 200 мл окропу.
Желатин залити холодною водою, коли набубнявіє, розігріти, але не кип'ятити.
Сметану (чи вершки) збити до пишності з пудрою. Вкінці влити охолоджені желатин та лимонне желе. Додати кубики желе. Вимішати.

У роз'ємну форму вкласти корж, вилити крем-суфле, прикрити другим коржем. Покласти у холодильник для застигання. Потім прикрасити по бажанню.

Мої зміни
Не брала 4 пачки желе кубиками. Замінила консервованими персиками.
Можна використати інший крем. Пробувала заварний - теж смачно !
Другого разу 1 жовток додала до тіста з какао, бо першого разу вийшло трохе загусте і осідало на дно.

Смачного !

Джерело: Рецепт запозичила на польському блозі zmiksowani.pl

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: KASYA (30 березня 2013 16:59)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Який гарний торт! І без сумніву смачнезний!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#2 написав: Pito4ka (30 березня 2013 17:51)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 14
Неймовірно гарний розріз!!! Судячи по інгрідієнтам - смак божественнний!!! Наталочко, вмієш ти здивувати!))))


--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
 



#3 написав: uliana_y (30 березня 2013 18:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 42
Як завжди шикарний розріз!!!і простота виконання!)Обов"язково спробую!)


--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
 



#4 написав: Natalyi (30 березня 2013 18:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 43
Цитата: KASYA
І без сумніву смачнезний!

Так, смачний. Я перед випіканням думала, що корж буде щільним, а він виходить таким ніжним та пухким.
Цитата: Pito4ka
Неймовірно гарний розріз!!!

О, розріз дійсно гарний. Думаю, що з кубиками желе був би ще кращий !

Цитата: uliana_y
Як завжди шикарний розріз!!!і простота виконання!)

Робиться швидко. Я щось тепер лінива трохи- люблю такі коржі, щоб потім розрізати надвоє чи натроє і перемастити.
Печіть і пробуйте !


--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
 



#5 написав: oksana d (30 березня 2013 20:22)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 299
Супер! winked
 



#6 написав: Sellin (30 березня 2013 20:45)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Гарний тортик, стільки смаків і кльорів в 1 коржі smile
 



#7 написав: uliana_y (4 квітня 2013 17:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 42
Пекла моя сестра)Казала,що просто в шоці!в розрізі просто чудо і не віриться що все так просто!Дуже ніжний і пухкий!


--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
 



#8 написав: Vyhor (13 квітня 2013 17:11)


Група: Гості
Коментарів: 0
Файний торт!
Тільки в тісто йде не желе, а кисіль. Зустрічала на російських сайтах саме желе, хоч в оригіналі польською йдеться про кисіль.
 



#9 написав: Машуня (15 травня 2013 22:55)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
Такий в мене вийшов у розрізі
 



#10 написав: лідуся (23 липня 2013 08:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 9
ЦЕЙ ТОРТ ПІК П. ІГОР З ЗАКАРПАТТЯ В ПЕРЕДАЧІ ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ.ЛИШЕ КРЕМ РОБИВ СИРНИЙ З ЖЕЛАТИНОМ.
 



#11 написав: mamasashka (25 травня 2015 09:22)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Давно хотіла вам подякувати за рецепт. Мій старий акаунт пропав, а до нового руки не доходили. Цей торт тепер у мене родзинка) печу в різних варіантах. Ось пасхальний

робила творог+вершки з 1 галяреткою ківі + ананаси і персики
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 29
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100