|
9 білків яєчних 300 г цукру 1 п. ванільного цукру (чи ванільки) 210 г борошна (1,5 скл.) 2 ч. л. порошку до печива 230 мл олії (1 скл.)
4 жовтки 2 ст. л. борошна 1 п. желе вишневого 3 ст. л. маку (сухого) 1 ст. л. какао
500 мл сметани цукрова пудра (до смаку) 10 г желатину 5 п. желе (різного кольору) 1 л води
Корж
Білки добре збити, поступово додати цукор, збиваючи далі (до стоячих піків). Додати ваніль і борошно, вимішане з порошком до печива. Вкінці влити олію. Розділити тісто на 4 частини. До 1 додати жовтки і 2 ст.л. борошна, до 2 - какао, до 3 - мак, до 4 - 1 п. желе. Форму діаметром 24-26 см змастити жиром, викладати по черзі по 2 ст.л. кожного тіста одне на одне посередині дека. Випікати до "сухої палички". Готовий корж розрізати надвоє.
Крем-суфле
4 пачки желе різного кольору розвести у 200 мл окропу кожну. Коли застигне, порізати кубиками. 1 пачку желе (лимонного) розвести у 200 мл окропу. Желатин залити холодною водою, коли набубнявіє, розігріти, але не кип'ятити. Сметану (чи вершки) збити до пишності з пудрою. Вкінці влити охолоджені желатин та лимонне желе. Додати кубики желе. Вимішати.
У роз'ємну форму вкласти корж, вилити крем-суфле, прикрити другим коржем. Покласти у холодильник для застигання. Потім прикрасити по бажанню.
Мої зміни Не брала 4 пачки желе кубиками. Замінила консервованими персиками. Можна використати інший крем. Пробувала заварний - теж смачно ! Другого разу 1 жовток додала до тіста з какао, бо першого разу вийшло трохе загусте і осідало на дно.
Смачного !
Джерело: Рецепт запозичила на польському блозі zmiksowani.pl
|
|