Для грінок: хліб - такий який любите 2-3 ст. л. рослинної олії 3 зубчики часнику
Для супу: 300 г цвітної капусти 1 шт. моркви 1 головка (велика) ріпчастої цибулі 2 ст. л. пшеничного борошна 3 ст. л. олії 1 л води 7 шт. перцю запашного горошком сіль, мелений перець (за смаком)
У рослинне масло за допомогою часникодавки видавити 3 зубчики часнику і залишити "маринуватися" поки готуємо хліб, з якого зрізаємо скоринки і ріжемо кубиками приблизно 1 см. На сковороді на нашому часниковому маслі обсмажуємо швиденько кубики хліба, викладаємо їх на деко і сушимо в духовці. Моркву і цибулю дрібно ріжемо, і починаємо тушкувати на сковороді з додаванням 2 ст. л. рослинного масла і 50 мл води (до тих пір, поки вся рідина не випарується) Борошно пасеруємо на тому маслі, що залишилось. Цвітну капусту відварюємо до м'якості в 1 л води з додаванням горошин перцю і солі. Капусту з тушкованими овочами збиваємо блендером (або протираємо через сито), додаємо пасероване борошно і добре розмішуємо. З капустяного відвару видаляємо перець. Суміш проварити ще 2-3 хвилини помішуючи. Суп подавати гарячим, з зеленню та грінками!
P.S. Зупка смачненька! Я дала в неї ще свіжого подрібненого часнику.
|