|
Солодкий перець - 4 шт. Оливкова олія - 4 ч.л. Цибуля - 1 шт. Морквина - 1 шт. Селера - 1 стебло Часник - 2 зубчика Кумин (зіра) - 1 ч. л. Лавровий листок - 2 шт. Бульйон - 1-1,5 л
Розігріваємо духовку до 204 градусів. Тут особлива точність не потрібна, дивитись будемо по зовнішнім ознакам.
Запікаємо приблизно 15 хвилин (поки не з'являться почорніння), перевертаємо на інших бік та запікаємо ще 15 хвилин. Повинні вийти м'які, трохи підгорівші перці.
Накрийте перці фольгою і залиште на 10 хвилин. Це робиться для того, щоб шкірочка легко знімалась. Почистіть перці та розріжте на чотири частини.
Готуємо засмажку. Дрібно ріжемо цибулю, моркву та стебло селери. в вас повинні вийти три рівні частини інгредієнтів. Подрібнюємо ще часник.
Наливаємо в каструлю декілька ложок олії та розігріваємо. Додаємо спочатку цибулю та часник. Обсмажуємо 3 хвилини. О
Потім додаємо моркву та селеру.
Через хвилини 3 додаємо перці.
Потім кумин, лавровий лист. Тут дивіться акуратно, кумин спеція доволі харизматична і не всім вона до душі. Якщо сумніваєтесь або запах її насторожує, не додавайте зовсім, щоб не зіпсувати суп.
Заливайте все курячим/грибним бульйоном так, щоб рідина злегка прикрила овочі. Якщо бульйону немає, лийте кип'яток, нічого страшного.
Варіть суп стільки, щоб морква стала м'якою, можливо на це піде хвилина або 5. Зніміть з вогню (заберіть лаврове листя) та збийте блендером. Можна додати гострий соус або любий інший, до вашого смаку. Подавати можна з сухариками, ложкою сметани або йогурта.
P.S. На мій смак суп дуже дивний))) мені якось не підійшов. А ось чоловік їв з задоволенням!
|
|