|
600 г цвітної капусти 500 г грибів (шампіньйони або гливи) 1 ст. л. вершкового масла 1 цибулина 1,5 л води 300 г вершків 15% сіль, мелений чорний перець
Для сухариків: 8 шматочків хліба 1-2 зубчика часнику по 1 ч. л. тим'яну і орегано 2 ст. л. оливкової олії сіль
Дрібно нарізати цибулю і підсмажити на пательні до прозорості. Додати нарізані шматочками гриби та готувати 4 хвилини, не даючи цибулі та грибам сильно підрум'янитись. Розібрати цвітну каусту на суцвіття та відварити до напівготовності в підсоленій воді. Додати до капусти гриби з цибулею та готувати ще 10 хвилин. Збити суп блендером, додати сіль, перець та вершки. Довести до кипіння та зняти з вогню. Розігріти духовку до 180 С Нарізати хліб дрібними кубиками. Змішати в мисці орегано, тим'ян олію та часник. Всипати хліб та вимішати. Викласти хліб на деко, посипати сіллю та запекти до підрум'янення. Подавати суп з сухариками.
|
|