|
2 стакана борошна 1 пакетик дріжджів 300 мл. молока 5 яєць 3 ст. л жирної сметани 1 ст. л цукру 1 ч. л солі 2 великі морквини 100 г. шпинату 100 г. замороженого горошку
Готуємо. Змішати дріжджі з борошном, додати 300 мл. теплої води і молоко, перемішати, накрити серветкою і дати піднятись, 1 годину. З вареної чи запеченої моркви зробити п"юре. П"юре зробити і з шпинату і горошку проваривши його. 3 яйця збити в піну, додати цукор, сіль, сметану і ще раз збити. Змішати з опарою. Розділити тісто пополам. В одну частину додати моркв"яне п"юре, в іншу-шпинат та горошок (якщо горошок Вам не смакує робіть просто з шпинатом). Дати піднятись 20 хвилин. Випікати маленькі млинці на розігрітій сковорітці. Готові складати в каструльку під кришку. Далі можна збити яйця, що залишились з щіпкою солі. Змастити кожен млинчик збитим яйцем, вкласти їх один на одного стопкою поперемінно: морквяні і шпинатно-горохові. Запікати в духовці при t220 градусів 10 хвилин. Готовий "Атракціон" подавати з сметаною або як радять гастрономічні знатаки з соленою рибкою. Смачного Вам!!
Джерело: "Гастроном" березень 2008 р. № 03 (74)
|
|