Дорогі дівчатка!!! Як приємно читати Ваші відгуки і коментарі,дякую Вам за оцінки ,за кожне слово,написане в моїй темці. З кошиками можна фантазувати безмежно.Пізніше покажу ще пару варіантів оформлення кошичків. Сьогодні у мене смачна випічка хала від Любані,-пухка і дуже добра ,раджу спробувати,а також пампушки з часником від Натоньки. рецепт тут пампушки-з Головної. Такі смачні,що передати не можу словами,тануть в роті,а з часниковим соусом до борщу-ммм,смакота неймовірна.Натонька правду писала,дійсно,рецепт-ідеальний .
Хала опара 1 склянка-278мл.молочної сироватки,або 1/2молока+1/2води,чуть підігрітої 50гр.меду))) або яблучного повидла чи солодкого пюре 3/4 склянки борошна 1/4 склягки манки,змолоти в блендері 2 чайних ложки сухих швидкорозчинних дріжджів(я брала 25 гр.свіжих) 1 ч.л.цукру З;єднати всі компоненти в невеличкій мисочці,накрити плівкою і залишити на 40-60хвилин,поки розчина збільшиться вдвічі.
Готуємо тісто
опара 1/4 склянки цукру 1 ст.л.меду 1 яйце+1 жовток(у мене були домашні яйця,тісто вийшло жовтеньким ) 30 гр.олії 30 гр вершкового масла 3-3,5 склянки борошна 2 ч.л. солі
яєчний білок для змащування і зернята кунжута,мак для оформлення(у мене не було їх)
Замісити м"яке еластичне тісто Сформувати із нього колобок,покласти в змащену маслом посудину,накрити плівкою і залишити -1,5-2 години ,щоб виросло . Викласти тісто на підпилену борошном стільницю,розділити на 6 частин,із кожної сформувати кульку,накрити і залишити ще на 20 хвилин. Ыз кожноъ частини зробити валочок до 40 см. довжиною,кінчики зробити тоньшими,ніж серединка,валочки розкачувати від середини до кінчиків. Можна зробити дві хали із трьох валочків,або одну велику із шести. Перекласти сплетену"косу"на дечко,застелене промасленим папером,накрити рушничком. Залишити ще на1-1,5 години підходити. Духовку розігріти до 190*,змастити "косу" яєчним білком(я змащувала збитим яйцем))) посипати кунжутом і ставимо випікати на 40 хвилин Приготування хали зайняло у мене немало часу,бо печу її вперше,але результат приємно радує.Головне-робити все точно за рецептом.Дуже смачно ,раджу всім.
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 3 липня 2012 09:02
Майєчко, я дуже люблю твою випічку - пухкеньку, свіженьку. румяненьку і безмежно смачненьку !!!
Іриночко!!! Запрошую скуштувати шматочок хали,або пампушечку до борщику Заходь до мене,завжди чекаю гарних гостей!!!Дякую за сонячний коментар, мені дуже приємно,що Ти забігаєдо мене на кухоньку:))) Вчора робила смачненьке м"ясо по-святковому,рецепт писала у ФМ минулого року.Даю сюди копію .Цей раз без грибів,правда,але маринувала,як за рецептом. Пригощаю!!!
М"ясо по-святковому 1 кг філейки свинини 200 гр. свіжих шампіньйонів 300 гр. твердого сиру 1 пачка майонезу 1 ст.л. томатного соусу 1 ст.л.сметани 3-4 цибулини 5 свіжих помідорів 3 зубки часнику зелень сіль,прянощі Філейку нарізати порційними шматочками поперек волокон,як для биточків,гарненько відбити ,посолити,поперчити,змастити прянощами до шашлику,нашпигувати посіченим часником ..Майонез змішати з томатом і сметаною і цією масою щедро змастити відбите м"ямо.Потім скласти шматочки гіркою один на одного і замотати плівкою,дати промаринуватися у холоді 3 години.Потім на дечко викласти шар цибулі,порізаної кільцями,зверху рядочками м"ясо. На кожен шматочок кладемо по одному тертому шампіньйону,посипати приправою.Гриби повинні бути великі,тремо на грубій терці.На гриби-тоненьку сіточку майонезу,потім кладемо по 1 ст.л. тертих помідорів,потім тертий сир ,зверху сіточка з майонезу.Ставимо запікатися. 40 хв. Дуже смачно!Спробуйте приготувати саме так,особливо -маринування,від цього залежить результат.Вам сподобається!!! М"ясо виходить дуже м"яке і соковите)))
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 3 липня 2012 10:06
На цій сторінці як завжди пахне смакотою,все дуже апетитне,випічка просто супер,Ви молодець!!!!
цілком згідна з боженкою, мені дуже подобається заходити на твою сторіночку, все таке вкусняче і апетитне, що аж "слинка тече". Ти хороша хозяйка і просто умнічка!.
На цій сторінці як завжди пахне смакотою,все дуже апетитне,випічка просто супер,Ви молодець!!!!
Боженочко!!!Пригощайся,завжди рада Тобі!!!)))
Цитата: лесик-лисик
цілком згідна з боженкою, мені дуже подобається заходити на твою сторіночку, все таке вкусняче і апетитне,
Олесічка,мені дуже приємно!!Заходь на кавусю! Оксаночко!Дякую!! Всім господинькам щиро вдячна за теплі душевні відгуки і оцінки!!! Сьогодні трішки прохолодно і вихідний день,-можна на кухні пофантазувати.У мене була скляночка домашнього сиру і сироватка,хотіла спочатку вареники зробити ...але випадково знайшла рецепт,який мене зацікавив і вирішила його випробувати .Тісто на сироватці від Кисулі з kiskafanny"Кошкин дом".Автор пропонує приготувати рогалики з джемом,чи пиріжки з солоними начинками,це тісто можна використовувати скрізь.Воно м"яке і ніжне,гарно підростає,слухняне і дуже швидко печеться.Тісто пісне. Сирне тісто на сироватці Я зробила ось такі трояндочки з малиновим джемом,яйцем не змащувала,зверху посипала цукровою пудрою з ваніліном
Приготування Сироватку змішати з цукром,додати сир,сіль,ванільний цукор,,яйце.Збити все міксером. Сухі дріжджі змішати з просіяним борошном,поступово досипаючи цю суміш в сирну масу.,вимішуючи до однорідності. Коли тісто почне відставати від стінок посудини -додати олію і зробити кулю з тіста..Накрити плівкою і поставити в тепле місце. Підійшло наше тісто-поділити його на частини і виробляти пиріжки чи рогалики з начинками,дати ще раз підійти ,змастити жовтком,розведеним молоком і ставимо випікатися на 15хвилин. Випічка мені сподобалася,м"яке і повітряне тісто.Але не солодке,як для мене.Найкращим буде варіант зпіцею,так-так,можна розтягнути тісто до мм товщини,дуже еластичне!!!!!Наступного разу приготую ))) Для пиріжечків-краще підійдуть начинки з м"яса,капусти,сиру. ******************************************************** Дорогі дівчатонька,пригощаю Вас ...прохолодним пивом власного виробництва,прошу зацінити..!Мурррр!
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 16 липня 2012 15:55
Матусині пиріжечки Рецепт з інету від Nenenotka , з деякими моїми змінами у приготуванні опари. Тісто-надзвичайно повітряне і смачне,мені дуже сподобалося. 0,5 л. молока 3 яйця 1 склянка цукру 50 гр.дріжджів 50 гр.вершкового масла 2 ст.л. олії 1 ст.л.сметани ванільний цукор борошно 1кг-1кг200,скільки вбере тісто))) Готуємо опару Молоко 1 склянку трішки підігріти,щоб було приємно теплим,додати ,розтерті дріжджі з 1 ст.л. цукру і декілька столових ложок борошна. Перемішати опару до консистенції густої сметани і залишити на 1 годину ,щоб підійшло. Коли на поверхні розчини з"являться бульбашки-додаємо сюди решту підігрітого молока,яйця збиті з цукром ,ванільний цукор,розтоплене масло,сметану , борошно ,а олію додаємо в кінці,щоб легше було вимісити.Борошно просіяти і додаємо поступово,підсипаючи,дивимося,щоб тісто було м"якеньке і ніжне ,як дитячі сіднички))),таке порівняння нещодавно зустріла на просторах інету:) ,а головне -не липло до рук і стінок посуду.У мене пішло близько 1 кг.Але борошно буває з різних сортів пшениці,тому кількість його точнісінько не сказати,може вийти чуть більше))) Гладеньке,м"яке тістечко у нас вийшло,замішується легко.Робимо кулю з тіста і залишаємо на 30 хв для підйому,накривши рушничком. Потім розкачуємо валочок на підпиленій борошном стільниці і ділимо його на частини.Кожну розкачуємо і кладемо начинку,защипнути краї і покласти швом донизу на дечко,застелене промасленим папером.
Дати пиріжкам підійти ,змастити жовтком і ставимо випікатися на 40 хв. У мене вийшло 30 пиріжків. Дівчатка,раджу спробувати,розчаровані не будете)))) Скуштуйте пиріжечок,запрошую щиро!!!!!!!!!!!!!!
Порада від досвічених пекарів: Щоб пиріжки довго були м"якенькими-ще гарячими змастіть їх розтопленим вершковим маслом. Я до масла додала ще ароматизатор "Дюшес" і змастила пиріжки))).Мммм,дівчата,пахне ,як у кондитерській. У мене пиріжки з персиками і абрикосами)
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 22 липня 2012 21:17
Матусині пиріжечкиРецепт з інету від Nenenotka , з деякими моїми змінами у приготуванні опари.
Ой така смакота , що я вже хочу один поцупити, шкода , що в мене з дріждьовою випічкою щось не так в кінці получається. Я з нею поки, що на Ви.! Хоть полюбуюся!