а вона ніяк не збереться показати нам хоч пару ракурсів. Там шось таке дуже цікаве.
У мене зараз не кухня, а переробний завод: яблука - мішками, обліпиха - кульками і т.д. Запас муки дуже хорошої привезли десь на півроку. Заходити страшно ...
Цей рецепт я неодноразово бачила в Інтернеті, але варіант приготування в пательні мені сподобався найбільше
Шпроти
рецепт від Дайтека з li.ru
1 кг дрібної риби (кільки, сардин і т.п.) - відрізати голову, вибрати нутрощі - це найбільш працемістка в часі справа; в оригіналі було 500г риби. 100 гр. олії; 3 пакетики чорного чаюзаварити в 1скл. окропу, настояти 15хв. 1 бульйонний кубик (можна просто приправи до бульйону - у мене була суміш різних спецій) Рибу рівними шарами викласти на пательні. Залити рибу заваркою, покришити бульйонний кубик і полити олією. Тушкувати на маленькому вогні до випаровування рідини - в мене це зайняло приблизно 1,5год. Настояти мін 12 год. - це моя особиста порада - чим більше стоїть, тим смачніша(в розумних межах, само собою ).
P.S. Для любителів копченостей можна додати крапельку рідкого диму.
Тісто: 1,5кг муки 1ст.л. сухих дріжджів 1л води 1ст.л. солі 1,5ст.л. цукру
В склянку всипати дріжджі, залити теплою водою - щоб підросло до пінки. В миску вилити суміш, додати решту води, сіль, цукор, муку (відразу всю), замісити тісто, залишити на годину підрости. За цей час можна приготувати начинку. В мене був домашній паштет... і ще доробила гречки з картоплею - на печені пиріжки Виробляти маленькі пиріжки, смажити в олії (я смажила як пампушки), викладати в миску, накривати рушником - щоб були м'які. З решти спекла пиріжки до бульйону - з гречкою і бульбою. Забула лише часник додати до начинки - як моя бабуся робила.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 17 листопада 2010 10:16
LiLu, sunnygirl, Славочка, пиріжки смажені мені дуже сподобались, та й рецепт невибагливий. Тіста виходить багато, але дуже гарно росте. Славочко, хіба запрошу наступного разу - саме доїли. Це я просто лише сьогодні сіла до Фотошопу (вчилась робити анімацію - дійшло, як до жирафа, на другий день).
Думала зварити гарбузову зупу від Марічки, але нашвидкоруч вийшла трошки інша:
Гарбузова зупка-пюре з овочами
Розрахована на 2л води. Почисти шматок гарбуза, потерти на терці (цього разу терла, тому що був дуже твердий), почистити і порізати на шматки 6 картоплин, додати 1 морквину, шматок селери, залити водою, щоб покрила, додати 2ст.л. масла (або олії), посолити до смаку (додала польську приправу "Кухарек Смак зими") і варити до готовності. Збити блендером, долити до верху води, додати духмяний перець, 1 лавровий лист, нехай прокипить 5хв., потім додати 3-4ст.л. сметани, розведені в молоці, дати покипіти пару хвилин, попробувати на сіль-перець, витягнути горошини перцю і лавровий лист, 1-2 зубчити часнику і зелень дрібно порізати і кинути в каструлю. Коли закипить - виключити. Окремо можна зварити макарони. Мої дітиська вчора злопали цілу каструлю, на сьогодні замовили більшу за розміром цієї ж зупки...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 26 листопада 2010 11:28