Про цей рецепт я мріяла ще минулого року, але не було кукурудзяного крохмалю. Потім знайшла крохмаль, але хотілося домашнього молока. Нарешті приготувала:Leche frita
або смажене молоко по-іспанськи Думаю, що цей рецепт можна віднести до східних ласощів, тому що від Іспанії до Африки рукою подати (в хорошу погоду берег Африки видно через протоку), і можливо (точніше, я в цьому впевнена),
Leche frita має арабські корені
. Також цю страву можна скуштувати у Китаї або в китайських ресторанах.
Для приготування потрібно:1 л молока
120г кукурудзяного крохмалю (картопляним не замінювати, в такому випадку краще використати муку)
2 жовтки (бажано, але не обов'язково)
180г цукру - цієї кількості не багато і не мало - саме враз!
1 паличка кориці
Цедра 1 лимона (я брала апельсинову цедру - так захотілося
, наступного разу спробую змішати лимон і апельсин) - тоненько зрізати.
Для смаження:1 яйце
мука (змішала пшеничну і кукурудзяну)
олія (радять оливкову, але я більше люблю нашу соняшникову)
Для посипки:цукрова пудра
кориця мелена
Приготування:750 мл молока + кориця + цедра - довести до кипіння, зняти з вогню, накрити кришкою, настоювати 10 хвилин. Процідити.
250мл молока + крохмаль + жовтки (трошки збиті). Я спочатку збила в мисці жовтки, потім додала молоко, крохмаль і добре вимішала.
Гаряче проціджене молоко знову поставити на вогонь, додати цукор, розмішати до повного розчинення, влити молоко з крохмалем, постійно помішуючи збивачкою - щоб не було грудочок. Суміш швидко густіє. Не доводимо її до кипіння, лише до густої однорідної маси.
Приготувати прямокутну або квадратну форму для отриманого пудингу, змастити її маслом. Вилити в неї густу молочну суміш.
Поверхню розрівняти ложкою. Залишити до охолодження. Автор радить залишити на ніч на столі, але, зважаючи на літню спеку, я заховала контейнер з пудингом в холодильник.
Отриману масу викласти на дошку і нарізати невеликими прямокутниками або квадратиками.
Приготувати все для смаження. Молочні кубики спочатку обмокуємо в муці, потім - в збитому яйці, знову в муці і смажимо.
Я смажила одночасно не більше 4 - 5 шматочків, тому що їх необхідно постійно перевертати і обсмажити з усіх сторін до золотистого кольору.
Викласти на салфетку, щоб забрати зайвий жир, потім на тарілку і посипати цукровою пудрою і корицею.
Подавати можна і з ягодними соусами, і з морозивом.
Моїм дітиськам дуже сподобалося - вони швидко розтаскали перші, ще гарячі обсмажені шматочки десерту...
Рецепт знайшла в Акілежни на сайті forum.say7.
P.S. Між іншим, вже після приготування, до мене прийшла думка, що таку начинку можна використовувати і в пампушках або смажених пиріжках
.