Дивилась я на них, думала, як будуть смакувати, і напекла:
Сирні паляниці з м'ясом Замісити м'яке еластичне тісто з наступних продуктів:250г сиру
1 яйце
1ч.л. солі
100мл олії
приблизно 500г муки + 1ч.л. розпушувача.
Поставити в холодильник на 30хв.
Для фаршу:- 2 зубці часнику порізати і злегка підсмажити на оливковій(якщо є) олії - 3ст.л.;
- додати 500г фаршу смажити приблизно 5хв, поки фарш не змінить колір, посолити, поперчити, додати спецій за смаком, паприку
- додати 2-3 помідори, порізані на шматочки. В оригінальному рецепті було 5-6 помідорів, але тоді б фаршу в об'ємі було би вдвічі менше - помідори різняться між собою, тому краще взяти на око однакову кількість фаршу і помідорів. Шкірку з помідорів я таки зняла - не люблю тушкованих і печених помідорних шкірок
...
- тушкувати все разом приблизно 10 хвилин. Це також відносно, головне тушкувати на великому вогні швидко, постійно помішуючи, до випаровування зайвої рідини. Фарш охолодити.
Тісто розділити на 8-10 частин, розтачати круглі паляниці, зверху намазати начинкою до країв паляниці - інакше крайчики швидко підсихають і стають ламкими.
Випікати при температурі 180-200 градусів 7-10хвилин.
Гарячі паляниці складати одна на одну і накривати, щоб вони пропарились (для цього ідеально підходить кришка від мікрохвильовки або якийсь банячок або в пакет
).
М'які паляниці посипати зеленню, маринованою цибулькою, скрутити рулетом і смакувати!
Як варіант - можна посипати кукурузкою, корейською морквою, салатом з капусти, салатою - одним словом всім, що душа забажає...
Як на мене - хороша альтернатива вуличним хот-догам і чебурекам.
Такі рулети можна загортати у фольгу чи харчову плівку і брати замість канапок на роботу або на пікнік.
На вигляд вони подібні до
турецьких паляниць лахмаджун, але для мене мають дві переваги: по-перше тісто м'якше і гарно скручуються в рулети (також непоганий варіант для переробки сиру, якщо його багато), а по-друге протушковується м'ясна начинка, тому що сирий фарш не знаю, чи встигає пропікатися за 5-7 хвилин, як в турецькій піці.
Рецепт вгледіла на сайті
forum.say7 в
Аделії.