Вчора спекла італійський пиріг – дуже ситний і ніжний на смак.
Фрагоне
Рецепт від Оксани зі сайту forum.say7Тісто:- 300 мл молока
- 20 г свіжих дріжджів (2 ч.л. сухих)
- 1 ч.л. цукру - щіпка солі
- 500-600 г муки
- 50 г тертого пармезану
- 50 мл олії (бажано оливкової)
Начинка:- 300 г вареної ковбаси – порізати кубиками
- 300 г будь-якого твердого сиру – потерти на терці
- 3 варених яйця - кубиками
- 2 сирих яйца+1 білок (жовток йде на змащування пирога)
- 3 ст.л. тертого пармезану
У тепле молоко додати дріжджі, цукор, сіль, олію, муку (спочатку додати лише 500 г, потім – решта до отримання еластичного тіста). Потім додати у тісто тертого пармезану і вимісити добре ще раз. Покласти в миску, накрити і поставити в тепле місце на 1-1,5 години.
Поки тісто росте, готуємо начинку:
Сирі яйця збити у великій мисці, додати варені яйця, ковбасу, сир і пармезан. Все добре перемішати.
Тісто розділити на дві частини – 2/3 і 1/3. Більшу частину викласти у змащену форму, меншу розтачати по розміру форми, залишити, щоб підросло.
Розігріти духовку до 180 градусів (з конвекцією до 170). На тісто викласти начинку, заліпити другою частиною тіста. Змастити верх пирога жовтком, розмішаним з 1ст.л. молока.
Пекти хвилин 40.