Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
Ірка-Шкірка
22 лютого 2011 10:16
Повідомлення #231


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Natalyi
Треба спробувати, люблю все, що в підливі...


Наталочко, дякую! Спробуй - мені сподобалось. Це як 3в1 - і гарнір, і мясне, і підливка, і для підняття гемоглобіну дітям саме те, що треба :smile: .
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 лютого 2011 10:21
Повідомлення #232


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Солянка по-ржевськи

Рецепт від Івановича з forum.say7. Повірте на слово – прочитавши рецепт, бігом пішла по продукти – було так смачно і по-чоловічому строго написано, але з емоціями! Приємно, коли чоловіки творять на кухні.
У цьому рецепті не розписано, скільки чого додавати – усе давайте від душі.


1. М'ясо.
Нирки цього разу відпочивають – їх шукати не треба. Запасаємося копченостями (у мене – мисливські ковбаски, сосиски і шинка), шматочком м’яса з кісткою для бульйону (свинні ребра) та лівером – курячі печінка, серце, шлуночки.
З м’яса зварити бульйон, м'ясо витягнути, обібрати від костей, порізати шматками. Лівер добре промити, покласти в окріп на 2 хвилин. Промити, порізати на шматки – печінку більшими шматочками, серце і шлуночки – меншими. Копченості порізати, розділити навпіл – одна частина піде до зажарки, інша – прямо в бульйон.

2. Зажарка. На олії або смальці підсмажити цибулю, додати муки (за бажанням), потім - потерті на терці овочі – моркву, селеру, петрушку; копченості, все разом легко обсмажити. Додати терті або різані помідори шкірки(в оригіналі в кінці додають консервовані помідори без шкірки шматочками, а свіжі однозначно потребують теплової обробки). Додати томат-пасту, росіл від огірків (як варіант – росіл з бульйоном або сам бульйон) і тушкувати хвилин 15-20.

3. Огірки взяти навпіл квашені і мариновані (якщо є). Почистити від шкірки, потерти на терці або порізати кубиками. Підготувати каперси (якщо є – хоча це явно додано тепер, тому що рецепт давній радянський , а в ті часи я щось каперсів у вільному продажі не спостерігала).
4. Часник витиснути через часникодавку, зелень подрібнити, викласти в мисочку, ступкою перетерти з сіллю – відставити, щоб настоялося.
5. Основний процес – в киплячий бульйон кинути оливки (цілу баночку), через 5 хвилин – огірки. Після цього – сирі копченості (друга, відкладена половина). Наступне – м'ясо з бульйону та лівер і, за бажанням, додати маринад з огірків. Потім – зажарка, спеції (жамбул, червону аджику і зіру) - на ваш смак, довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.
6. Виключити газ або відставити з плити. Зняти кришку, влити стопочку горілки і додати перетерті часник із зеленню. Закрити і настояти хоча б хвилин 30.
7. На дно тарілки шматочок лимону, сметану і і від душі – солянки.

Смакувати!!!

P.S. Такі дрібниці, як оливки в бульйон на початку приготування, стопочка горілки, часник додають страві неповторного смаку і перетворюють звичайне приготування їжі в священнодійство.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 лютого 2011 10:28
Перейти на початок сторінки
oksenya75
22 лютого 2011 11:05
Повідомлення #233


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Дуже смачна солянка!!! Улюблений суп мого чоловіка. Тільки ми варимо за класичним рецептом. Треба буде і цей спробувати!!!
Дякую, Ірино!!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 лютого 2011 11:12
Повідомлення #234


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: oksenya75
Дуже смачна солянка!!! Улюблений суп мого чоловіка. Тільки ми варимо за класичним рецептом. Треба буде і цей спробувати!!!


Дякую, Оксанко! Рецепт класичної солянки у мене тут. Ми її також дуже любимо.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 лютого 2011 11:14
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
25 лютого 2011 00:16
Повідомлення #235


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Сьогодні на вечерю ми готували картоплю, але трошки незвичайну.
Рецепт від Оксани 74 зі сайту say7.
Хрустка картопля

1. Спочатку приготувати соус:
Оливкову олію (4-5ст.л.) змішати з 1ч.л. сушеного розмарину, 1/2ч.л. кмину, 3-4 зубчики часнику (дрібно порізати або витиснути через часникодавку), сіль, перець - за смаком. Нехай настоїться пару годин. Я ще додала червоної сухої аджики - для гостроти.
2. Почисти картоплю з розрахунку 2-3 штуки на одну людину (і з розрахунку на кількість бритванок - я пекла одночасно на трьох). Порізати пластинками товщиною до 3 мм. Промити, бланшувати у кип'ятку 2-3 хвилини. Викласти в друшляк, почекати, поки стече вода.
3. Викласти картоплю в миску, вимішати з соусом (краще - змастити кісочкою вже викладену на бритванці), викласти на бритвану одним шаром!
4. Випікати при темп-і 200 градусів до готовності - не довше 20 хвилин.

Смакувати з салатом, м'ясом, або просто з соусом.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 5 листопада 2011 02:59
Перейти на початок сторінки
Irenka
25 лютого 2011 00:23
Повідомлення #236


Молода господинька
  • 34

Репутація: 135
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 284
Реєстрація: 7.09.2010

ICQ:--

Бали: 628
Ірка-Шкірка, ням-ням яка хрумка картопелька, ну й нагнала Ти апетиту на ніч! :t0242:
Дякую за цікавий рецепт!
Перейти на початок сторінки
Марія БМВ
25 лютого 2011 00:33
Повідомлення #237


Файна господиня
  • 51

Репутація: 387
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 582
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 894
Ірка-Шкірка,знову ти апетиту наганяєш мені наніч своєю солянкою :laughing: !Ну а про картопельку зовсім мовчу! :winked: Добре що кухня далеченько,а то б зірвалась!!! :feel:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
25 лютого 2011 00:34
Повідомлення #238


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Зикарис
Кабардинські солодощі


Їх можна побачити на кожному святковому столі - чи то весілля, чи хрестини... За способом приготування нагадують чак-чак, але в кожного народу свої традиції і звички.

Тісто:
В миску просіяти муку, влити 3-4 збиті яйця, щипку солі, 2ст.л. цукру, трошки соди (я дала порошок до печива), 1ст.л. горілки. Вимісити пружне тісто, відставити на 15-20 хвилин.
Тісто розділити на частини. Кожну з них розтачати до 2мм. Розрізати на дрібні кусочки, смажити у великій кількості олії.
Можна зробити інакше. Тісто заморозити і натерти на терці.
Приготувати медовий сироп:
1 скл. меду розтопити, додати 1 скл. цукру. Мішати до повного розчинення цукру.
Я ще під кінець приготування сиропу підсмажила окремо добру жменю кунжуту.
В миску, змащену маслом або олією, викласти підсмажені кусочки, полити сиропом і легко вимішати.
Краще почекати, поки сироп добре охолоне і стане, немов карамель.

Щоб не з'їсти все відразу, треба мати залізну силу волі :smile: .

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 25 лютого 2011 00:38
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
25 лютого 2011 00:35
Повідомлення #239


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Irenka, Марія БМВ, побережіть свій шлунок - почекайте до ранку або приїжджайте на чай зі солодощами!
Перейти на початок сторінки
Natalyi
25 лютого 2011 08:37
Повідомлення #240


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Цитата: Ірка-Шкірка
ЗикарисКабардинські солодощі

Як завжди, щось цікаве і смачненьке ! :tongue: Але бачу, що не складне в приготуванні, тож треба спробувати...(бо шось до тих солодощів руки мені не лежать :lol: )
А за картопельку взагалі мовчу... :bully: Ех, шкода,що так далеко їхати...

--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




7 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 7)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:24

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 88
Гостей: 85
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100