Це одна з улюблених зуп моєї свекрухи. Коли я попробувала її вперше, було дуже смачно і незвично.Розсольник з фрикадельками
Зварити бульйон можна на телячих ребрах, цього разу в мене була швидкісна зупа за півгодини, тому бульйон був овочевий - на петрушці, селері, зелені та спеціях - сіль, перець чорний і духмяний.
Поки закипає вода, почистити овочі на бульйон, а також 5-6 картоплин, 2 морквини, 2 цибулини, 4 - 5 квашених огірків (почистити від шкірки). Картоплю нарізати невеликими кубиками, цибулю дрібно покришити і поставити смажитися на олії, потім до неї додати терту моркву, коли все підсмажиться - додати потерті на грубій терці огірки. Нехай тушкується.
Коли бульйон готовий, кинути в нього бульбу і 2 лаврові листочки - нехай провариться 10хв. За цей час приготувати фарш - до 300 - 400г фаршу додати 1-2 яйця, сіль, перець, пару ложок манки, добре вимішати і відставити, щоб загустів трішки.
Через 10 хвилин до зупи додати макарони-рис (такі дрібні італійські у формі рису - в оригіналі рецепту промитий рис кидається разом з картоплею, але у нас демократія і не всі його їдять) і зажарку з огірками - проварити ще 5-7 хвилин (від закипання). За цей час приготувати фрикадельки з фаршу - я їх обкачувала в кукурудзяній муці. Додати їх до зупи і акуратно вимішати. Проварити 5-7хв., викинути лаврові листочки, виключити і дати постояти. В тарілку до розсольнику за бажанням можна додати сметани.