Моя сестричка вже декілька разів перепитувалася, чи я виклала рецепт цього салату на сайті, бо він їй дуже сподобався. Технологія приготування подібна до салату з печінки, складники трошки відрізняються. Салат із серії зимових - ситних та м'ясних.
Салат з серця (печінки)
1 серце або 600 - 700 г печінки
2 цибулини
2 морквини
300г печериць
білки 4-5 яєць
майонез
сіль, перець, каррі
часник 2-4 зубці (залежно від розміру)
Серце відварити, охолодити, порізати тоненькими смужками. Цибульку порізати півкільцями, підсмажити на олії, додати моркву, каррі (родзинка смаку), потушкувати, щоб морква пом'якшала. Охолодити. Печериці свіжі почистити, порізати, легко підсмажити на великому вогні, охолодити. Часник пропустити через часникодавку. Білки порізати плястерками, жовтки, за бажанням, змішати з майонезом, або прикрасити ними салат. Все разом вимішати, посолити - поперчити, заправити майонезом.
Все разом змішати і викласти на тарілку.
Можливі зміни:
1. Печериці можна замінити маринованими.
2. Для гостроти до майонезу додати 1/2-1 ч.л. гірчиці і вимішати.
3. Можна додати 2-3 квашених огірки, порізаних плястерками.