Зараз у магазині можна купити будь - яке печиво, але печиво, спечене мамою завжди найсмачніше!..
Традиційно в нашій родині на Різдво та на Великдень мати пече хліб в печі, а також різне печиво, зокрема "качині очі". Саме його я обрала для конкурсу.
"Качині Очі"
Тісто: 500 г. борошна, 1 пачка порошку до печива, 250 г. маргарину, 1 ст.л. смальцю, 150 г. цукру, 2 жовтки, 3 ст.л. сметани. Замісити тісто, розкачати до товщини 5 мм. вирізати склянкою чи формочкою кружечки, в одних корком чи формочкою витиснути дірки. На форму, застелену пергаментним папером, викласти кружечки. На серединку кожного покласти по 1/2 ч.л. варення, накрити круженком із діркою. Білки легко збити і змастити ними верх печива. Посипати верх печива подрібненими горіхами (будь - якими) чи маком.
Пекти при температурі 160 градусів на протязі 20 хвилин.