Мамине печиво "Ніжність"
Тісто пісочне:
200 г м’якого несоленого маргарину,
250 г майонезу,
1яйце,
250 г цукру,
0,5 скл крохмалю,
приблизно 500 г муки
1 пачка польського порошку до печива Емікс.
Вимішати порошок до печива з мукою і крохмалем.
Маргарин нарізати кубиками і посікти з мукою.
Яйце вимішати з майонезом і цукром і влити в масляно-мучну сіміш, швидко замісити пісочне тісто і поставити в холод (можна на ніч).
Розкачати тісто товщиною в палець-мізинець. Вирізувати печиво формочками без гострих виступів, бо готове печиво дуже кришиться.
Викласти печиво на суху не змащену бляшку. Можна ледь-ледь по всій поверхні посипати акуратно цукром.
Пекти при 220° – 10-20 хв.
Печиво дуже смачне, крихке і пористе. Гарно росте і має на поверхні привабливі тріщинки. На смак ледь-ледь солонувате. Цього смаку печиву надає майонез. Вийде 1 кг.