Печиво моєї бабусі Шевченко Параски Василівни
5 травня у моєї бабусі день народження. В цей день, за давньою сімейною традицією, ми зберемося за столом великою дружньою родиною, бо за свій вік бабуся , крім чотирьох дітей, придбала двох зятів і двох невісток, семеро внуків, восьмеро правнуків, і вже топчуть кульбабку двійко праправнуків.
За моєї пам’яті, бабуся хліба не пекла, зате пироги у неї були знамениті. У розкішних опішнянських макітрах відлежували свої рум’яні боки- з капустою, лівером, сиром, вишнями, духмяними яблуками, вабили око золотавим кольором, пахли на всю околицю і танули в роті.
Готувати бабуся таки вміла . Її борщі , котлети згадують до сих пір, бо, мабуть, немає в селі родини, котра б не кликала її допомогти на весіллі чи поминках. І хоча бабуня давно вже нічого не пече, зате полюбляємо цю справу ми, її внучки, правнучки. То ж і на день народження бабунечки кожна привезе свої випіки. Та попри все, на столі, поряд із вишуканими тортами, елегантними тістечками , виготовленими за новітніми технологіями, обов’язково буде невибагливе , але смачнюче, яким воно буває тільки у бабусь, печиво за її рецептами: