Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Печенько від мамусі/бабусі
lana
4 травня 2010 19:03
Повідомлення #51


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Славочка,
Спасибі! до того ж це печиво має ще одну властивість: воно не черствіє, а навпаки з кожним днем стає смачнішим. Мабуть, наші мудрі бабусі щось знали.
Перейти на початок сторінки
Олесічка
5 травня 2010 00:19
Повідомлення #52


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
Такі цікаві та зворушливі розповіді...

Мене виховувала бабуся Ганя (Анна Петрівна). Вона готувала смачні страви, особливо часто згадую її червоний борщ без м'яса, вареники, крухкі тістечка та рогалики, які я допомагала робити. А у спадок мені дістався бабусин зошит. Давно мріяла десь написати рецепти з цього зошита, є в них щось особливе, своє - рідне, що радує душу і серце, та ще й мова, якою вони написані цікава.

На конкурс я вирішила спекти рогалики, я їх часто печу.

Бабусині тісточка-рогалики




Рецепт:
50 гр дріжджів
8 ст. ложок молока
250 гр маргарини
мука
вишні у власному соку (можна брати будь-яке повидло, джем, кому що до душі)

Дріжджі покришити до молока, додати чуть цукру, солі і нехай підійде опара. В миску насипати муку (муки має бути так, щоб тісто було "вільне", в мене пішло 500 гр, а коли розкачувала, то просто підсипала муку, щоб не липло), потерти маргарин і посікти його з мукою.



Додати опару і замісити тісто. Розділити на 8 частин, кожну частину розкачуємо і розрізаємо на 8 частин, на кожну кладемо вишеньки і закручуємо.



Викладаємо на бритванку і печемо.



По бабусиному рецепту рогилики макають ще в яйце і цукор, а тоді печуть. Я полила шоколадом і притрусила цукровою пудрою.









Смачного!
Перейти на початок сторінки
lana
5 травня 2010 00:26
Повідомлення #53


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Цитата: Олесічка
є в них щось особливе, своє - рідне, що радує душу і серце,

А з віком ностальгуєш ще більше. Спасибі за пам*ять, за рецепт
Перейти на початок сторінки
maija23
5 травня 2010 01:11
Повідомлення #54


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Олесічка.дякую за рецепт рогаликів!
Завдяки конкурсу ми повернулись до старих рецептів,згадали дитинство.
Вважаю,що ідея конкурсу дуже вдала.
Перейти на початок сторінки
Славочка
5 травня 2010 01:15
Повідомлення #55


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: maija23
ідея конкурсу дуже вдала.

Я згідна.
Олесічка, дуже гарна випічка.
Перейти на початок сторінки
if221181pii
5 травня 2010 08:02
Повідомлення #56


Молода господинька
  • 34

Репутація: 107
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 191
Реєстрація: 17.01.2010

ICQ:--

Бали: 238
Рогалики супер, а тісто яке, прямо в роті тає, треба собі спробувати
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
5 травня 2010 08:33
Повідомлення #57


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
А мене виховувала прабабуся (мамина бабуся), бо бабуся була дуже активною людиною, і їй не вистачало на внуків часу)))
Прабабуся , Якилина Іванівна, дуже смачно готувала. У хаті пів кімнати займала піч, і в ній готувалися наваристі борщі і капусняки, пеклися смачнющі пиріжки, та рум"янобокі хліб і паски.
правда прабабуся була неграмотною, то рецепти за нею записувала моя мама (старша із онуків), а вже потім я, як підросла.
Найулюбленішою випічкою для нас -малечі були коржики та "лопухи".

"Лопухи" і хочу запропонувати вашій увазі.


Потрібно:
3 жовтки змішати із 1 ст. сметани, 1 ст. л. цукру. Потерти 200 гр холодного маргарину. Додати борошно і замісити круте тусто (в мене виходить 2 стакани). Поставити на 1 годину в холод.
Білки збити із 1 ст цукру в міцну піну, додати 0,5-1 ст. подрібнених горіхів.
Розкачати тісто, вирізати чашкою чи блюдцем кружечки, покласти в середину начинку, накрити одним краєм, злегка притиснути. Випікати в гарячій духовці близько 20 хв. Гарячі "лопухи" посипати цукровою пудрою або подрібненим цукром.


Готове печиво дещо схоже на слойоне тісто.
СМАЧНОГО!!!

Коржики приготую, як в хаті трохи потепліє, бо вони на дріжджах, то ще чого доброго не зійдуть wink
Перейти на початок сторінки
idianka
5 травня 2010 09:25
Повідомлення #58


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Олесічка,
Volo-shka,
дівчатка,у вас такі цікаві переписи!Добрі розповіді!Успіхів вам!!! love

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Славочка
5 травня 2010 11:39
Повідомлення #59


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Volo-shkaгарне печиво. Смачнюще.
Перейти на початок сторінки
Олесічка
5 травня 2010 12:00
Повідомлення #60


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
Цитата: maija23
Завдяки конкурсу ми повернулись до старих рецептів,згадали дитинство.
Вважаю,що ідея конкурсу дуже вдала.


Так, цей конкурс повернув нас у дитинство, до чудових спогадів, до таких рідних страв, ароматів.

Ми зараз всі шукаємо якісь нові рецепти в Інтернеті, в журналах і т.д., але скільки цікавих, смачних, а головне перевірених часом рецептів є у нас під руками. Це рецепти наших бабусь і матусь. Звичайно шкода якщо не вдалось зберегти ці записи...

Можливо варто нам створити тему з рецептами наших рідних, з їх оригінальними текстами, замітками, адже таким чином ми донесемо їх любов, допомогу, відданість, довіру через ці рецепти у світ, а також віддячимо їм за все добро.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




10 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 10)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 13:23

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 104
Гостей: 100
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100