А мене виховувала прабабуся (мамина бабуся), бо бабуся була дуже активною людиною, і їй не вистачало на внуків часу)))
Прабабуся , Якилина Іванівна, дуже смачно готувала. У хаті пів кімнати займала піч, і в ній готувалися наваристі борщі і капусняки, пеклися смачнющі пиріжки, та рум"янобокі хліб і паски.
правда прабабуся була неграмотною, то рецепти за нею записувала моя мама (старша із онуків), а вже потім я, як підросла.
Найулюбленішою випічкою для нас -малечі були коржики та "лопухи".
"Лопухи" і хочу запропонувати вашій увазі.
Потрібно:
3 жовтки змішати із 1 ст. сметани, 1 ст. л. цукру. Потерти 200 гр холодного маргарину. Додати борошно і замісити круте тусто (в мене виходить 2 стакани). Поставити на 1 годину в холод.
Білки збити із 1 ст цукру в міцну піну, додати 0,5-1 ст. подрібнених горіхів.
Розкачати тісто, вирізати чашкою чи блюдцем кружечки, покласти в середину начинку, накрити одним краєм, злегка притиснути. Випікати в гарячій духовці близько 20 хв. Гарячі "лопухи" посипати цукровою пудрою або подрібненим цукром.
Готове печиво дещо схоже на слойоне тісто.
СМАЧНОГО!!!
Коржики приготую, як в хаті трохи потепліє, бо вони на дріжджах, то ще чого доброго не зійдуть