Сьогодні запікали свинину - спочатку думала про один маринад, але щось всередині мене зупиняло, тому м'ясо надрізала нижче середини, залила зеленим соусом, засипала морквою, натерту брусочками, родзинками, вклала між надрізами хурму та фініки, посипала зверху приправами - і в духовку.
Дуже швидко готуються! Сироп: 1скл води закипяти, додати 1,5скл цукру і сік 1/2 лимону, прокип’ятити хвилин 5, відставити до повного охолодження. Можна додати трояндову воду або апельсиновий ароматизатор. Тісто: 3скл манки + 1ч.л. анісу + 1ч.л. фенхелю + 1/2ч.л. махлеб (це порошок з кісточки дикої вишні, можна замінити мигдалевою есенцією), додати 100мл олії, вимішати. В 1скл води всипати 1 ч.л. сухих дріжджів, почекати, поки вони зашумлять, вилити до муки, замісити тісто і відразу починати формування ракушок: від тіста відщипнути шматочок, сформувати ковбаску довжиною до 3см і товщиною 1,5см, взяти пластмасовий друшляк (з широким дірочками) і притиснувши ковбаску трьома пальцями (вказівним, середнім та безимянним) протягнути її по друшляку. В результаті вийде ракушка з поверхнею, що нагадує шишку. Таким чином швидко сформувати ракушки з усього тіста – щоб воно не почало рости.
Смажити у великій кількості жиру. Просушити на салфетці і відразу кинути в сироп. Витягнути з сиропу, коли буде готова наступна партія смажених ракушок.
Смакувати з чаєм! Знайшла на liveinternet.ru та й собі занотувала.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 27 серпня 2010 23:31
щось новеньке! і цікавеньке. Іринко--в тебе тут Клондайк зі східних ласощів. А для мене лікбез :))
Славочко! Я на них вже мінімум півроку задивлялась - але то манки було мало, то анісу чи фенхелю під рукою не було - а зі звичними корицею, кардамоном, ваніллю вони би мали зовсім інший смак.
Цитата: sunnygirl
Апетитнi солодощi хочеться спробувати які вони на смак
Вони мають освіжаючий смак завдяки анісу і фенхелю, та й жир не відчувається зовсім. Манка і сироп утворюють зовні хрустку скоринку, а всередині - сочне тісто з сиропом. Класні!
Ще один рецепт сьогодні - чергові пиріжки з капустою. Знайшла в Лариси Вороніної на liveinternet.ru
Тісто "Лінива господиня"
Тісто сподобалося тим, що з нього після замісу відразу ж виробляються пиріжки, а потім вони собі стоять хвилин 30-40 і чекають на теплу духовку. Тісто: 2,5скл. муки, 100г мякої маргарини, 2 яйця, 125г сметани, 1/2скл. теплого молока, 1ст.л. цукру, 2 ч.л. сухих дріжджів, 2ч.л. порошку до печива, щипка солі, від себе додала пачку ванільного цукру.
Дріжджі вимішати з молоком і дати піднятися пінці. Яйця збити з цукром, додати маргарин, сметану, сіль. Додати молоко з дріжджами. Порошок до печива вимішати з мукою. Замісити тісто. В оригіналі 1/2скл. муки розраховано на розробку тіста і на ліпку пиріжків, але тісто насправді вийшло таке м'яке і ніжне, що пиріжки я наліпила без муки. Викладала на бляшанку, застелену силіконовим килимком, потім накрила стиркою і залишила підростати. Перед випічкою змастити яйцем, змішаним з 1ст.л. сметани і посипати кунжутом.
Начинка - тушкована капуста (квашена і свіжа). Випікати в духовці 20-30 хвилин. Температура - 180 у мене, 250 - в оригіналі, але думаю, що це забагато. P.S. Тісто надзвичайне - пухкеньке і дуже смачне!!! Ми вже спробували! Не знаю, чи залишаться до завтра...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 28 серпня 2010 00:49
Чергову порцію замороженої товстенької, гарненької скумбріїзамаринувала ще за одним рецептом. Перш за все нарізала до неї ще й пів кіля горбуші - обидві рибки промаринувалися за день просто супер!
Маринована скумбрія з цибулькою та часником
В миску накидати (на 1кг рибки): 3 цибулини - порізані півкільцями і 3 зубчики часнику (так як цього року на часник неврожай - додала 4 (все одно вони менші звичних трьох ) пластинками, виклала ще не до кінця розморожену рибку, порізану шматочками і очищену від серединки, додала 3ч.л. цукру, 1ст. л. з гіркою - солі, 3 ст.л. оцту, 2 ст. л. олії, 5 духмяних перчин, 1ст.л. зерен гірчиці, 3 лаврові листки порвала на дрібніші шматочки. Акуратно все перемішати - особливо, якщо в рибці знайшлася ще й ікра (у нас вона була) і щільно викласти в банку. Залишити на добу. А потім варити картопельку і до неї витягати рибку з банки - скумбрія дуже ніжна на смак, а горбушу краще почистити від шкірки, костей і порізати тоненькими пластинами(а якщо ще й лимончиком скропити!!!). За основу взяла рецепт з liveinternet.ru у lud58mila.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 28 серпня 2010 23:50