Торт Анжеліка
Рецепт вичитала на одному з улюблених форумів (кукінг) у справжньої майстрині кухонних шедеврів Анжели (Anisoarа ). Це її улюблений торт, названий на її честь, а я пекла, як кажуть, за мотивами (треба ж було вставити своїх 5 копійок
)... Підкупив перший корж - такого типу наша бабця пекла лжемедівник з варення, а пахло то, як 100% мед
...
Нижній корж: 250 будь-якого варення ( не джему) без кісточок;
1 ст.л. соди
200 г сметани
2 яйця
100 грам маргарину або вершкового масла
100 грам цукру
3 склянки (об'єм склянки 250 г) борошна
ваніль
додаємо на смак - горіхи, вишню без кісточки, родзинки, курагу, яблука ( загальна об'єм додатків - 300мл).
форма для випічки - d 26 см.
Варення+сода - збивати до збільшення, а згодом - до осідання і зменшення в обємі, потім додаємо яйця, сметану, м'яке масло (я замінила олією), збиваємо до однорідної маси, потім повільно вмішуємо просіяну муку і родзинки, горіхи, яблука - все, що приготували (у мене варення було сливове з горіхами, тому в тісто додала родзинки і яблука дрібними кубиками). Виливаємо в тортівницю і печемо 40 хв (t180).
2 шар:800г баночка вишні у власному соці + 40г желатину (читайте інструкцію на пачці). Я давала свіжу вишню, 2 пачки польської галеретки з вишні, 1ст.л. желатину - загальний об'єм рідини (без вишні - 600г) - схватило добре!
3 шар:2 банки згущонки збити з 200г масла і додати 30г розпущеного желатину.У мене була 500мл баночка власної грушевої згущонки (запах - голова обертом іде), збита з 200мл масла і пачка молочного желе + мінімум молока - крем гуснув просто на очах.
Збірка: я не робила 3 окремі шари - боялася, що вишневе желе втече по бокам, тому вирізала в коржі квадрат, вибрала серединку, залила вишневим желе, що вже застигало, а м'якушку з коржа подрібнила, вимішала з 2/3 крему і виклала зверху. Посипала горішками, залила кремом і знову посипала горішками.