Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Посмакуємо?, Смачні рецепти, що подобаються мені!
Славочка
17 червня 2010 00:10
Повідомлення #431


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
так, це смакота! пекла якось, то і сфотографувати не було часу, а потім і не було що amam
Перейти на початок сторінки
maija23
17 червня 2010 12:08
Повідомлення #432


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Цитата: Ірка-Шкірка
Швидко замісити і відкласти на годину.

Дуже сподобався рецепт "Листові пиріжки з сиром" belay
Тісто відкласти на годину в холодильник? Хочу спекти,тому краще уточнити
request
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
19 червня 2010 16:11
Повідомлення #433


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: maija23
Тісто відкласти на годину в холодильник? Хочу спекти,тому краще уточнити

На столі тримала, якщо треба кудись піти - то надовше і в холодильник, там також виросте... тільки повільніше.
Перейти на початок сторінки
Ludany
20 червня 2010 08:38
Повідомлення #434


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
О,Ір,дуже приємна несподіванка!Дякую,пиріжки вийшли чудові!

Хочу уточнити для дівчат,в цьому рецепті небажана заміна мокрих дріжжів на сухі,поміняється структура в гіршу сторону.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
24 червня 2010 21:41
Повідомлення #435


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Люба, ще раз спасибі за рецепт - він мені припав до душі!
Сьогодні трошки позаглядала на різні сайти і мені дуже сподобався один іспанський десерт з арабським корінням - готується майже на скору руку t0242 Нашою мовою його можна назвати просто "паляницею із заварного тіста" smile .
Альмойшавена


Заварне тісто:
Закипятити 200мл води та 100 олії (без запаху), всипати 130г муки, дрібку солі і добре вимішати до однорідної маси. Охолодити. Вмішати по одному 4 яйця. Знову вимішати.
Деко застелити пергаментним папером, змастити жиром!, викласти тісто і розрівняти за допомогою лопатки або ложки.
Тепер - найцікавіше. Зверху посипаємо тісто цукром, корицею і викладаємо на нього місцями по горошинці смальцю (справді надає пікантності). Також важливо розмазати тісто якомога тоншим шаром - щоб не було м'якої серединки, характерної для заварного тіста.

Печемо до 30хв(у мене сиділо в духовці довше), перевіряємо на готовність постукуванням по тісту - повинен бути глухий звук. Розрізаємо на шматочки і заварюємо улюблений чай.
Поки воно пеклося, в кухні стояв неймовірний аромат кориці!
Автор - cuinera_catala з ЖЖ(дуже смачно все описала!).

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 25 червня 2010 11:09
Перейти на початок сторінки
Kseniya
24 червня 2010 21:47
Повідомлення #436


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 30.12.2014

ICQ:--

Бали: 70
Дуже смачно описаний десерт! m0512 Думаю обов"язково слід спробувати таку цікаву смакотинку. tongue
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
24 червня 2010 22:25
Повідомлення #437


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Іринко! a0a Смакота неймовірна,гарно описано і майстерно приготовлено,ну а фото....високохудожнє і професійне!Наче з кулінарної книги! winked winked winked
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
24 червня 2010 22:33
Повідомлення #438


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Вечір іспанської кухні продовжується, тому пропоную холодну іспанську зупку - гаспаччо. На неї я натрапила взимку і прочитавши рецепт, я так захотіла літа :m05004: !!!
Між іншим, в Іспанії, кажуть, це не лише зупка, але й напій, тому її можуть вам подати в склянці :smile: .
Автор рецепту - Уютный дом з liveinternet.ru. Дещо підглянула в Олексія Онєгіна.
Г а с п а ч ч о


Основа зупи - помідори. Для двох порцій достатньо буде 4-5 штук. Їх треба занурити на декілька хвилин в кип'яток та зняти з них шкірку (щоб полегшити собі роботу, можна надрізати шкірку помідорчиків навхрест перед тим, як покласти їх в кип'яток).
Зі шматочка вчорашнього білого хліба знімаємо скоринку та заливаємо кип'яченою водою.
Чистимо 1 огірок, 1 болгарський перець, 1/2-1 зубчик часнику, маленьку цибулинку.
Потім в чашу для подрібнення складаємо:
- почищені помідори;
- 1/2 огірка;
- 1/2 болгарського перцю;
- відтиснутий шматочок хліба;
- цибулю, часник.
Збиваємо до однорідної маси, додаємо за смаком сіль, перець, олію, оцет (не даю - краще замінити лимонним соком) і ставимо в холодильник охолоджуватися мінімум на 30хв. Для любителів гострих відчуттів капнути пару капель соусу "Табаско".
За цей час можна приготувати з 2-3 скибок батону сухарики та порізати на шматочки огірок та перець, що залишилися.
Подаємо на стіл холодним, посипавши зверху сухариками та покришеними овочами.
Дуже незвичний і приємний смак.
Гаспаччо - це спасіння в спекотну пору - насичує, охолоджує і додає хороший заряд вітамінів!!! :smile: .

Звіти і обговорення тут

Повідомлення відредагував Натонька - 5 липня 2013 11:31
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
24 червня 2010 23:00
Повідомлення #439


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ксеню, спробуй - не пошкодуєш!
Майю, з тими фото сьогодні одна морока - любимий фотоапарт чогось гвмер, а старий улюблений в приміщенні погано фотографує...
Дякую за добрі слова!
Перейти на початок сторінки
Славочка
24 червня 2010 23:16
Повідомлення #440


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: Ірка-Шкірка
паляницею із заварного тіста

Іруся, я теж зауважила цей рецепт, така нова нотка!
Гаспаччо ще не готувала, теж для мене новинка!
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 17:51

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 101
Гостей: 83
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100