Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Посмакуємо?, Смачні рецепти, що подобаються мені!
Натонька
прагну досконалості...
19 квітня 2010 11:23
Повідомлення #291


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Цитата: Ірка-Шкірка
крес-салат, груша, яблуко

???
Цитата: Ірка-Шкірка
оливкова олія


Я таке не вживаю no Яблуко з олією??? Може мої смаки і з часом поміняються, але поки я на таке не готова lol Я вже ліпше той кресс-салат самий пожую smile

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
19 квітня 2010 11:31
Повідомлення #292


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Натонька, олію можеш упустити і замінити на сметану, просто я побачила слово крес-салат і згадала про тебе smile .
Ех, прийдеться йти сіяти крес-салат - там ще щось залишилось в пакетику...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 19 квітня 2010 12:34
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
19 квітня 2010 11:35
Повідомлення #293


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
От як найдеш салатика з кресс-салатом овочевого, тоді давай smile А оце якесь шось мені не дуже feel

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 квітня 2010 01:19
Повідомлення #294


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цей рецепт записаний в моїй кулінарній книжці одним із перших, звідки він взявся - не пам"ятаю, але добре, що є smile .
Х р у с т и

На 1 порцію необхідно :
1скл. муки, 1 яйце, 1/2 скл. сметани, 1ст.л. цукру, 1ч.л. лимонної цедри, 1ч.л. апельсинової цедри, 2ст.л. коньяку(або чогось іншого високоградусного ароматного, на крайній випадок - горілки), олія, цукор-пудра.
1. Яйце збити зі сметаною, додати шкірку лимона та апельсина, муку, коньяк, замісити тісто, поставити на 1/2 год. в холодильник. Тісто виходить гладке, еластичне і запашне.

2. Розтачати тісто товщиною 2мм, порізати смужками, всередині кожної смужки зробити розріз і один кінець смужки протягнути через нього. Повторити з іншими.

3. На пательні розігріти олію (висота олії для смаження - від 1см і вище), викладати порціями, смажити з обох сторін.

Викладати в миску, застелену салфеткою, щоб стік зайвий жир. Кожний хрустик обкачати в цукор-пудрі, викласти на тарілку.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 квітня 2010 04:45
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 квітня 2010 02:25
Повідомлення #295


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ця страва дуже ситна і смачна. Готую її рідко, здебільшого до святкового столу (багато не з’їси!). Щоб зварити солянку перший раз - перечитала море рецептів, але з часом вивела і свій.
Солянка збірна м'ясна


Необхідно: з м’ясного: нирки, язик, серце, мисливські ковбаски, свинина, телятина (читайте далі); 2-3 цибулини, 3-4 ст.л. томат-пасти, 4-5 квашених огірків, 150г оливок, сметана, лимон, олія, сіль, перець, зелень.
Для солянки я використовую різні види м’ясопродуктів: нирки - 700-800г (обов’язково) - після першої варки вони зменшуються вдвічі, шматок свинини, шматочок телятини, язик, серце, мисливські ковбаски, копчена ковбаса, шинка – одним словом, все, що знайдете в холодильнику, smile або не забудете купити (по-трошки кожного і по-більше різноманітного), lol або заморозите після гостини, але мінімум 5 видів м'ясопродуктів… Вагу супутніх м'ясопродуктів (все, крім нирок) розрахувати так, щоб загальна маса м'яса становила близько 0,8-1кг lol . На сьогоднішню солянку я взяла 700г нирок, 1 язик, 1/2 серця, шматочок свинини з кісточкою, 5 мисливських сосисок, 170г шинки.
Щоб зменшити специфічний запах нирок, необхідно:
1 ... їх помити, зняти плівку.
2. Вирізати грубі білі прожилки, потім свинні нирки розрізати наполовину, вирізати усе біле;
3. Телячі нирки не розрізати - лише акуратно вирізати прожилки;
4. Шедро засипати питною содою, залишити на 30 хвилин. Потім налити в них воду, протерти руками нирки з водою і содою, добре промити, залити оцтом також на 30 хвилин, промити(цього разу оцтом навіть не заливала).

Це, звичайно, зменшить специфічний запах, але для кращого смаку після всіх описаних процедур я варю нирки в 3 водах – заливаю водою, закипить – зливаю, промиваю нирки і каструлю і знову заливаю водою… На третій раз заливаю водою, додаю інші види сирого м’яса і варю бульйон – з додаванням цибулі, моркви, чорного і духмяного перцю. Солі даю мінімум – потім будуть додаватися квашені огірки і оливки.
Тим часом почистити цибулю, нарізати дрібними кубиками і засмажити її на олії, додати очищені від шкірки і порізані кубиками квашені огірки і томатну пасту, тушкувати хвилин 10(можна додати пару ложок росолу з огірків - для смаку). Додати копчені м’ясопродукти, порізані на шматочки, тушкувати хвилин 5.

Як тільки бульйон звариться – витягнути м'ясо(нирки, свинину, серце…), охолодити, нарізати невеликими кубиками, кинути назад в бульйон. Додати тушковані огірки з цибулею і томат-пастою, копченостями, оливки, довести до кипіння, коли закипить - попробувати на сіль, дати покипіти хвилин 10.
Викласти в тарілки, прикрасити шматочками лимону, окремо подати сметану.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 квітня 2010 13:17
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 квітня 2010 03:11
Повідомлення #296


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Зрази картопляні з м'ясом


Тісто: 1кг картоплі почистити, зварити, потовкти товкачкою, охолодити, додати 2 яйця, 1-2ст.л. муки, сіль, перець - за смаком. Тісто готове.
Начинка: варене м'ясо перемолоти на м'ясорубці, підсмажити цибульку, додати мясо, вимішати, посолити, поперчити до смаку.

На руку одягнути одноразовий кульок, на неї накладати картопляне тісто, потім - начинку, зліпити краї, обкачувати в мелених сухарях, смажити на олії.

Подавати зі сметаною або підливкою.
Я дуже часто заморожую їх порційно, тоді сніданок для дитини готується за 7-8 хв.: пару хвилин розморожую зрази в мікрохвильовці, потім - підсмажую з обох боків на пательні, або просто підсмажую на маленькому вогні під кришкою(так довше).

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 квітня 2010 23:17
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 квітня 2010 03:23
Повідомлення #297


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Салат з червоноголової капусти

по рецепту Д.Цвек "До святкового столу"

500г червоноголової капусти тонко нашаткувати, покласти в окріп і проварити 3-4хв. Відцідити (не лякайтесь зміни кольору - він зміниться потім знову lol ), скропіть лимонним соком (оцтом або червоним вином), вимішайте з дрібно нарізаною цибулиною (можна замаринувати) і 1скл. вареної фасольки.
Салат заправити цукром, сіллю, олією.
Салат простий, але дуже смачний.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 квітня 2010 23:58
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
21 квітня 2010 08:28
Повідомлення #298


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Цитата: Ірка-Шкірка
звідки він взявся - не пам"ятаю, але добре, що є


То колись в школі певно на трудовому смажила їх))))

Я тобі скажу, шо та солянка золота виходить.. Скільки на неї часу треба стратити, то страх просто... Оце все по чуть-чуть покупляти, побавитись з нирками, подумати чи нічо не забула.. Йой wassat Я її боюсь, хоча чоловік і просить зварити, постійно в десь в кафе її замовляє. А я ніяк не рішусь на такий подвиг winked

А фотки такі як картини зробила smile

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
idianka
21 квітня 2010 08:41
Повідомлення #299


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Я солянку деколи теж готую,але в мене простіша feel Більш одомашнена

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
21 квітня 2010 09:02
Повідомлення #300


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Цитата: Натонька
та солянка золота виходить.. Скільки на неї часу треба стратити

Повністю погоджуюсь smile Я варю трохи простішу.
Ох і задачку ти нам задала, Іра. smile Але ж де дінешся, доведеться потрудитись smile
А взагалі все таке смачненьке winked
Цікаво коли ти спиш?? smile
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




5 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 5)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:22

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 88
Гостей: 85
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100