У нас в родині в пасхальний кошик кладуть шматочок сирнику, тому я дуже здивувалася, коли побачила пасхальний кошик у чоловіка на селі - по-перше, він був дуже великий (немовля би помістилось), а, по-друге, плесканки (сирні запіканки - одна солодка, інша - солена) клали туди разом з глибокою тарілкою, на якій вони запікались... Плесканки мені дуже сподобались, особливо солена, тому спитавши рецепт у бабусі Марусі, спекла її дома:
Плесканка (сирна запіканка)
В глибокій мисці збити пару яєць з сіллю(один жовток відкласти для змащування), перцем і кмином, вимішати з сиром, викласти в тарілку, змащену жиром, змастити жовтом, розведеним з 1ч.л. води, запекти в печі (або духовці, або як я сьогодні - в мікрохвильовці (в режимі комбі 15хв. - конвекція 220+60%хвилі).
Для солодкої плесканки яйця збивають з цукром, додають сир, якщо сир мокрий - додають ложку манки. І також запікають.
Страва дуже проста і смачна.P.S. Ще більше було здивування, коли моя кума сказала, що у них на Пасху домашній сир просто викладають в горнятко для кошичку
...