Пісочні смужки з начинкою
Рецепт з кукінгу, нагадали мені дуже смачну випічку, що продають на вокзалі в Жмеринці – там такі смужечки печуть з сиром, яблуками, чорносливом… Колись думала, як це вони робляться, а коли побачила цей рецепт, зрозуміла, що саме це я шукала.
Тісто дуже смачне і крихке, особливу пікантність додає кориця в тісті.
Тісто:400г муки;
100г цукру;
½ ч.л. солі
¾ ч.л.порошку до печива + 3/8 ч.л. соди (я давала маленьку половину кавової ложки);
½ ч.л. кориці;
160г масла (брала маргарин);
4 яйця (3 – для тіста, 1 – для змащування).
Для начинки почистила, 5 яблук, потерла на грубій терці, вимішала з пачкою киселю (80г) і втушила до густоти «стоячої ложки» (дерев’яної).
Тісто можна замішувати в комбайні, або руками. Для автоматичного приготування всі сухі складники викласти в чашу, легко перемішати, додати масло, порізане шматочками, вимісити до появи крихт. Легко збити 3 яйця, вилити в чашу комбайну, замісити тісто. Для приготування тіста руками використувати довгий і широкий ніж.
Покласти на 2 години в холодильник.
Розігріти духовку до 190°. Яйце, що залишилося, вимішати з 1ч.л. води. Начинку краще всього (для зручності) викласти в кондитерський мішок.
Тісто розтачати прямокутником товщиною 3мм. Тісто ніжне, тому можна розтачувати на плівці, на силіконовому килимку або просто добре підсипати муки. Обрізати краї до форми прямокутника. Нарізати смужки шириною 6см, довгі краї смужок змастити яйцем з водою. За допомогою кондитерського мішка викласти начинку вздовж смужки рівно по центру. Руками акуратно зліпити краї смужок (в оригіналі загортають краї один на одного), викласти на деко швом донизу. Приплюцькати (притиснути) рукою, щоб стали плоскими. Випікати 15хв – до зарум’янення. Довгі смужки нарізати шматочками 3-5см. Зверху можна присипати цукор-пудрою.
З залишків тіста витиснути формочками печенька і спекти.
І хрумкати!