Пиріжки з пловом, з капустою
Коли я вперше відпроваджала старшу дитину на змагання, напекла йому пиріжків, згідно з приказкою, "як матимеш в торбі - сядеш на горбі".
Ідею пиріжків з пловом взяла з розсилки на subscribe.ru, тісто - бабусі Галі з далекої Дружківки.
Тісто: 50гдріжджів посипати 1ч.л. солі і 1ст.л. цукру - почекати, щоб розпустились (спочатку я дуже дивувалась цьому процесу, бо привикла, що мама розпускає дріжджі, зазвичай, у молоці). Додати 2 яйця, 0,5л кефіру (деколи змішую молоко зі сметаною
), 125г маргарину (1/2 пачки), муки 4-5скл., замісити не дуже круте тісто - настоювала в теплій мікрохвильовці.
Попереджаю - тісто липне до рук, але мені подобається.
Для пиріжків з пловом окремо відварила курку, руками розібрала на шматочки, окремо приготувала рис з овочами. В пиріжок накладала шматочки курки, потім - рис. Зверху пиріжки змастила олією.
Для пиріжків з капусти підварила квашену капусту, а потім підсмажила її з цибулькою і заправила спеціями.