А королевою балу, окрім дівчат, був
ТОРТ-ЛЯЛЬКА
Я спочатку не була певна як я її буду робити але мала благі намірення зробити дівчатам приємну несподіванку. Мої малята дуже полюбили собі мультик Принцеса-жаба а на всіх касетах у неї сукня власне такого салатового кольору, якого мені вдалось добитись за рахунок фісташкового пудингу. Ліпити квітки з мастики серед ночі не було часу, отже я прикрасила лялю кремом з збитих вершків + розчинний пудинг. Він тримається чудово. А сам торт я укладала за принципом коробки, тобто форму вистелила плівкою і дно і краї вистелила тоненькими плястерками бисквіту а в середину поклала крем і зверху поклала ще один диск з бисквіту. За тим самим принципом як нераз робиться п’яна вишня. Перепис торта у мене був Ананасова коробка, здається Соні-Бугалтер з кукінґа. Я колись дуже давно переписала собі той рецепт і вже отин раз робила але просто тортом а цього разу у вигляді ляльки. Дуже задоволена. Отже сам перепис.
Бисквіт8 яєць
1-1/4 скл цукру (я дала лише одну)
1-1/5 скл муки (я дала склянку муки і пів склянки крохмалю)
1 ст. л. порошку до печива
2 ст. лощки олії без запаху
3 пачки ванільного цукру ( я вважаю що то забагато і дала тільки одну)
2 ст. л. соку цитрини (я видусила сік з цілої цитрини)
1 ст. л. цедри ( я втерла з цілої цитрини)
Крем1 банька ананасів (480гр)
500 мл вершків
1 пачка розчинного пудингу (80гр)
1 скл молока
3ст. ложки цукор-пудри
Збити яйця в міксері, приблизно 10 хвилин і поступово додати цукор. В мисці змішати порошк, муку і крохмаль. Легенько вмішати муку в яйця. В кінці влити сік, олію і додати цедру і ванільний цукор.
Випікати ~40 хвилин при температурі 180 градусів.
Бисквіт виходить високий і великий, тому якщо тортівниця мала то краще розлити на дві. Після випікання дати коржу повністю вистигнути і зробити з нього коробку, тобто легко зрізати верхній шар гострим ножем з зубчиками і вибрати середину, залишаючи основу як пуделочко (шкатулку). Тісто з середини коржа порізати на кубики.
Ананаси відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Вона нам не потрібна, хіба любите дуже мокрі коржі, тоді нею можна зволожити дно і боки коробки.
Для крему збити в охолоджену миску вилити молоко, вершки і всипати цукор і пудинг. Все разом збивати до загустіння але вважати не перебити. Як побачимо що міксер вже «малює» узори виключаємо і дивимось чи вершки тримають форму чи ще спадають з збивалки. Як тільки вони тримають форму виключаємо міксер. Крем готовий!
Бисквітні кубики змішати з 2/3 крему і покраяним ананасом. Викласти масу в нашу бисквітну основу і накрити зверху зрізаним верхом. Обмазати торт рештою крему і прикрасити ананасами або на ваш смак.
Так як це була лялька то я зробила крему подвійну порцію, тільки одну порцію зробила з ванільним пудингом а іншу з фісташковим, дле прикраси. Поставила торт в холодильник.
і серединка