Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Натхнення на кухні або Маруся частують, настроєва господиня пригощає
Маруся
27 квітня 2010 02:35
Повідомлення #251


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Маруся трошки тут прихворіла і мала імпрези, майже щодня. В неділю до нас зайшли гості відсвяткувати з нами уродини моїх донечок. Я себе погано почувала, тому будь що почала готувати в суботу вже ввечері, в 5-тій годині а треба було і тортика зробити і щось солодкого ну і мяско якесь. Спала я дві години бо одна страва яку я запланувала гордо мене підвела і я потративши на неї 2 години з успіхом все викинула в смітник. Але і таке буває. Отже на столі було куповане мяско, салат з шпинату і грушки, салат з каляфьору, (тобто цвітної капусти), салат копійка (для дітей, бо з сосисками), тарілка з свіжими овочами, оливки і твердий сир, печінковий тортик, баклажанний тортик. На гаряче був росіл з піццовими ролами, мята бульба для дітей і шашлик з курочки і курячі крильця. Нажаль ґриль мені мої хлопці не підготували, то мусіла мяско робити в духовці, це не те що я хотіла але всеодно було добре.
Ну і на солодке торт-лялька, чеколядовий пляцок і рулет з мармолядою.

Ну а тепер по одному. Спочатку були іменинниці:



АГА! Тепер у мене є чебурашка!


Повідомлення відредагував Маруся - 27 квітня 2010 03:41
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 квітня 2010 02:54
Повідомлення #252


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Піццові завитунчики або Равлики зі смаком піцци



Все дуже просто. Беремо тісто на піццу і розкачуємо на дошці досить тонко. Зверху смаруємо помідоровим соусом (улюбленим, який вживаєте на піццу), посипаємо сиром моцарелла (любий або свіжий або як в Каті-gutka український) і скручуємо не тугий рулет. Ріжемо рулет гострим ножем на плястерки завширшки 1-1.5 см і викладаємо на змащений жиром лист.
Випікаємо при 200 градусів десь коло 15-20 хвилин.

У дітей ці завитунчики були однозначним хітом. У нас такі ґудзички продаються в піцеріях. Дякую, Дані за нагадування, бо давно хотіла вже таке зробити.

Перейти на початок сторінки
Маруся
27 квітня 2010 03:05
Повідомлення #253


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Дуже сподобався дорошлим гурманам цей салат з шпінату з грушами.



До цього салату краще брати молодий шпінат з маленькими листочками. У мене був з великими і трошки не так добре викладався на тарілки але смак від того не постраждав.

250 грам свіжого шпінату
1 спіла велика груша (краще жовта)
жменя горіхів (я подрібнила грецькі)

Заправка:
1 ст. л. гірчиці
1 ст.л. оцту ( у мене був винний і я дала дві ложки)
2 ст.л. оливкової олії
сіль, перець

На велику тарілку викласти шпінат, зверху покраяти грушу і довільно посипати горіхами. Зверху полити заправкою.

Для заправки змішати всі компоненти і добре збити, можна рукою можна в блендері. Посолити і поперчити до смаку. Я дала більше гірчиці і оцту і вийшло досить гостре, бо я таке люблю. Для мягчого смаку візміть мягку гірчицю.

Перейти на початок сторінки
Маруся
27 квітня 2010 03:31
Повідомлення #254


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Натупний салатик яким хочу поділитись то це моя імпровізація на перепис знайдений в інтернеті в 2 годині ночі. Я шукала куди притулити каляфьор (тобто цвітну капусту) і знайшла салатик з салямі і чероним перцем але мій муж не їсть сирий перець отже я переробила салат під нас.

Салат з цвітної капусти і салямі



1 головка каляфьору (цвітна капуста)
4 варених яйця
50 гр. салямі
пучок зеленої цибулі
кріп ( у мене не було)

Заправка:
1 банька (100 грам) маринованої ротунди, або один великий червоний перець запекти в духовці щоб шкірка почорніла. Зняти шкірку і почистити перець від кісточок
1-2 зубчики часнику
сік з половини цитрини
4-5 ст. ложок олії

Капусту розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді, але не до мягкості. Капуста повинна залишатись хрумкою. Відкинути на друшляк і злити холодною водою.
Салямі і яйця порізати тоненькі полоски. Цибулю дрібно покраяти. В миску викласти кобасу, яйця, капусту, цибулю і кріп. Все легенько перемішати.
Викласти салатницю листками зеленого салату. На салат зверху викласти гіркою капустяну суміш. Полити заправкою.

Для заправки в блендері змолоти перець, часник, сік з цитрини. Посолити, поперчити. В кінці, продовжуючи збивати влити цівкою олію. Можна закинути все разом і збити.

Полити заправкою салату і посипати дрібно-посіченою петрушкою.

Смачного!
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 квітня 2010 03:34
Повідомлення #255


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Частинка столу - овочі



салатик копійка



печінковий тортик, ледве встигла сфотками бо вже почали різати


Повідомлення відредагував Маруся - 27 квітня 2010 04:43
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 квітня 2010 05:12
Повідомлення #256


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Ще хочу вам запропонувати дуже смачний
Баклажанний тортик




1-2 середні баклажани
3-4 помідори
100 грам бекону або сала (я використала панчету, це такий спеціальний італійський бекон )
200 грам сиру моцарелла
1 велика цибуля
сіль, перець
додатково можна свіжий базилік і оливкова олія

В баклажанів відрізати «дупку» і покраяти на довгі плястерки. Посолити і залишити щоб виділився сік і відійшла гіркота. Залишити на 20-30хв. Промокнути баклажани серветкою щоб забрати воду яка виділилась. Перепис писав далі посмажити баклажани але я не смажила.
Помідори покраяти на плястерки, низ і гору я завжди викидаю, там де сама шкіра. Цибулю також покраяти негрубо на плястерки.
Сир або покраяти або потерти на терці. У мене був готовий втертий.

Розігріти духовку до 200 градусів і приготувати форму на хліб.
На дно форми викладаємо порізаний (і посмажений, якщо ви смажете) баклажан, сало або бекон, кружальцями помідор, кільцями цибулю, солимо перчимо, тут можна додати базилік і посипати сумішшю італійських трав (я забула, а вже потім подумала що можна було додати) і посипаємо аби викладаємо сир. Повторюємо шари на висоту форми, в кінці все прикриваємо баклажаном. Так як у мене баклажан був сирий, то я зверху полила трошки оливкової олії.
Ставимо в духовку, якщо смажений баклажан то на 25 хвилин, а якщо сирий то на 45 і прикриваємо фольгою. Після випікання витягти форму і дати тортику вистигнути. Витягаємо, перевертаємо на тарілку і посипаємо зеленю, у мене була петрушка.

Дуже ефектне і смачне данє. Перепис знайшла на ГК.


Повідомлення відредагував Маруся - 27 квітня 2010 06:12
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 квітня 2010 06:04
Повідомлення #257


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Трошки перекусили і добрались до солодкого столу. Ось такий солодкий стіл ми мали:



Пляцок шоколадно-маковий



Перепис знайшла, в неті і мене він зацікавив, бо подібне тісто на газованій воді я вже колись робила але з фруктами а тут він комбінувався з маком і сметанковим кремом. Отже слова автора:


Нам треба.На корж
4 яйця
чут. солі
1.5стак цукру
збити миксером
150г маргарину розтопити і долити туди 1ст.л сметани
1 ст фанти або мінеральної води або пепсі добавити і все збити
1п (10г) порошку до печива, і 0,5 ч.л. соди
2ст л какао
3 скл борошна просіяти (може бути трохи менше,залежить від муки)

Добре вимішати і розділити на два дека, вилити на застелені пергаментним папером і поставити випікатись на 15-20 хв при 180°C

Макова маса.200гр маку намочити на ніч у киплячому молоці і залишити запарюватися.злити молоко а мак розтерти(я робила це у блендері)
1 пачку(20гр)желатину розвести на воді або на соці(любому)
1 банку вареного згущеного молока(Іриска)вимішати з маком,додати пів плитки розтопленого шоколаду і желатин розведений.Добре вимішати масу.

Крем.0.5л хорошої сметани збити з 0.5ст пудри і влити половину розтопленого шоколаду,неперестаючи при цьому збивати.До пишної кавової маси.

Складаємо спочатку корж (я просочила вишневим компотом,для того щоб швидше пляцок просочився.того можна і не робити,але тоді треба дати більше часу пляцкові,щоб відійшов і став мягким)На корж макову масу,далі крем і знову корж.Поставити застигати пляцок на кілька годин.


Від себе. Желатини не додавала бо розпустила її в завеликій кількості рідини і подумала що воно мені потече. Крем застиг чудово без желатини, за желатином він б просто мав відокремлений вигляд а у мене злився воєдино з нижнім коржем, що чудово його зволожило.
Я все випікала одним коржем а потім розрізала на два. Тісто дуже ніжне і легко може розламатись, тому або будьте ДУЖЕ обережні або зробіть два коржі як пише автор. Я роздраяла на два і зрізала верхню «шкірку» яку мої дівчала мені згодом допомогли втерти зверху на готовий пляцок. Вийшло супер. Легко і смачно, і головне швидко, чого мені треба було.

Повідомлення відредагував Натонька - 27 квітня 2010 10:39
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 квітня 2010 06:34
Повідомлення #258


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
А королевою балу, окрім дівчат, був

ТОРТ-ЛЯЛЬКА




Я спочатку не була певна як я її буду робити але мала благі намірення зробити дівчатам приємну несподіванку. Мої малята дуже полюбили собі мультик Принцеса-жаба а на всіх касетах у неї сукня власне такого салатового кольору, якого мені вдалось добитись за рахунок фісташкового пудингу. Ліпити квітки з мастики серед ночі не було часу, отже я прикрасила лялю кремом з збитих вершків + розчинний пудинг. Він тримається чудово. А сам торт я укладала за принципом коробки, тобто форму вистелила плівкою і дно і краї вистелила тоненькими плястерками бисквіту а в середину поклала крем і зверху поклала ще один диск з бисквіту. За тим самим принципом як нераз робиться п’яна вишня. Перепис торта у мене був Ананасова коробка, здається Соні-Бугалтер з кукінґа. Я колись дуже давно переписала собі той рецепт і вже отин раз робила але просто тортом а цього разу у вигляді ляльки. Дуже задоволена. Отже сам перепис.

Бисквіт

8 яєць
1-1/4 скл цукру (я дала лише одну)
1-1/5 скл муки (я дала склянку муки і пів склянки крохмалю)
1 ст. л. порошку до печива
2 ст. лощки олії без запаху
3 пачки ванільного цукру ( я вважаю що то забагато і дала тільки одну)
2 ст. л. соку цитрини (я видусила сік з цілої цитрини)
1 ст. л. цедри ( я втерла з цілої цитрини)

Крем

1 банька ананасів (480гр)
500 мл вершків
1 пачка розчинного пудингу (80гр)
1 скл молока
3ст. ложки цукор-пудри

Збити яйця в міксері, приблизно 10 хвилин і поступово додати цукор. В мисці змішати порошк, муку і крохмаль. Легенько вмішати муку в яйця. В кінці влити сік, олію і додати цедру і ванільний цукор.
Випікати ~40 хвилин при температурі 180 градусів.

Бисквіт виходить високий і великий, тому якщо тортівниця мала то краще розлити на дві. Після випікання дати коржу повністю вистигнути і зробити з нього коробку, тобто легко зрізати верхній шар гострим ножем з зубчиками і вибрати середину, залишаючи основу як пуделочко (шкатулку). Тісто з середини коржа порізати на кубики.

Ананаси відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Вона нам не потрібна, хіба любите дуже мокрі коржі, тоді нею можна зволожити дно і боки коробки.

Для крему збити в охолоджену миску вилити молоко, вершки і всипати цукор і пудинг. Все разом збивати до загустіння але вважати не перебити. Як побачимо що міксер вже «малює» узори виключаємо і дивимось чи вершки тримають форму чи ще спадають з збивалки. Як тільки вони тримають форму виключаємо міксер. Крем готовий!

Бисквітні кубики змішати з 2/3 крему і покраяним ананасом. Викласти масу в нашу бисквітну основу і накрити зверху зрізаним верхом. Обмазати торт рештою крему і прикрасити ананасами або на ваш смак.

Так як це була лялька то я зробила крему подвійну порцію, тільки одну порцію зробила з ванільним пудингом а іншу з фісташковим, дле прикраси. Поставила торт в холодильник.



і серединка


Повідомлення відредагував Маруся - 27 квітня 2010 07:42
Перейти на початок сторінки
lana
27 квітня 2010 07:28
Повідомлення #259


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Маруся,Фантастично!!! Ти чарІвниця!!!!
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 квітня 2010 07:30
Повідомлення #260


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: lana
Ти чарІвниця!!!!


Дякую Світланко, але «я не волшебник я только учусь». feel
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




4 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 4)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 04:53

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100