У мене залишилось багато вялений помідорів і я вирішила з них зробити соус для спагетті. Зробила з кедровими горішками. Вийшло досить непогано але бракувало мені свіщого базиліку, хоча я дала сушений.
Спагетті з соусом з вялений помідорів і кедрових горішків1/2 скл вялених помідорів
20 грам кедрових горішків
1/2 середньої або одна маленька цибулина
2-3 зубчики часнику
2-3 ст. л. оливкової олії
2-3 ст. ложок каперсів (можна і без них, але вони дають кислинку)
1-2 ст. ложки вина (любого, краще червона але може бути і біле і навіть горівка)
Помідори викласти в невеличку миску і залити 2 скл. крутого купятку. Накрити кришкою і дати постояти десь з годину або й більше, щоб вода вистигла а помідори розмякли. (я була надто голодна, щоб так довго чекати, то мої постояли 30 хвилин, але краще щоб постояли годину вони тоді мягші
) Помідори витягти з води, воду не виливати, і покраяти на невеличкі кусочки.
Горішки викласти на суху бритваку або пательню і просушити в духовці або на газі до підрумянення горішків, але дуже вважати щоб не пригоріли тому пательню чи бритванку треба час від часу стряхнути.
В пательні розігріти олію, додати цибульку, трошки спасерувати, додати подріблений часник. До суміші додати покраяні помідори і 1,5 скл води з помідорів. Дати закипіти, тоді влити алкоголь і всипати каперси і горішки. Все гарно перемішати, дати покипіти кілька хвилин. Приправити сіллю, перцем, базиліком.
Подавати з спагетті і посипати зверху тертим сиром, у мене був мій улюблюний Пекоріно Романо, і дрібно-покраяною зеленою петрушкою.