Африканський фруктовий компотНаші тато дуже блюдють свою фігуту тому вимагають аби сніданок був смачний і корисний. Недавно я зробила ось такий фруктовий салат і подала до млинців. Нам цей салат дуже сподобався і тепер таким балую свою родину. Це не тільки смачно, а й дуже кольорово і привабливо.
1/4 свіжого ананасу (можна і консервованого)
1/4 диньки
4-5 трускавок
1 помаранча/апельсин
1/2 скл цукру
1/2 скл води
сік одної цитрини
1 ч.л. ванілії (можна ванільний цукор)
В велику миску покраяти ананас і диньку невеличкими кубиками
Трускавки покраяти плястерками. Помаранчу відібрати на сегменти і додати до фруктів.
Приготувати сироп з цукру, води і цитринового соку. Все змішати в невеличкому банячку і дати закипіти, аби цукор розпустився. В кінці влити ложку ванілії або додати ванільний цукор і розпустити. Можна ще додати ложку рому або коньяку. (це якщо вже дуже хочете догодити :girl_haha:)
Готовим сиропом залити фрукти і поставити на холод, найбільше на 1-годину. Розкласти в вазочки і подавати з сирочком і млинцями або з збитими вершками.