Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


47 сторінок 1 2 3 ... 45 46 47 Далі >>
Відповісти
 Натхнення на кухні або Маруся частують, настроєва господиня пригощає
Маруся
9 листопада 2011 05:49
Повідомлення #461


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Кукурудзяний чаудер з кукурудзяними булочками



Чаудер це чисто американська зупа яка готувалась фемерами. В чаудер йдуть всі продукти які є під рукою в господині, адже зупка повинна бути густа і ситна, щоб можна було нагодувати робітників. Саме в холодну пору року готуються чаудери, і вони бувають на м’ясній основі або на рибній. В північних штатах готується чаудер з молюсок, яких легко можна назбирати на побережжі Атлантичного океану. Більш на південь ви знайдете чаудер приготований на м’ясі або чисто-овочевий, з додаванням кукурудзи. Що повинне бути присутнє в такій зупі, то це бараболя, адже за рахунок крохмалю з бараболі чаудер буде густий і наваристий.

Отже до приготування. На 3-літровий баняк.

3 качани свіжої кукурудзи. Якщо у вас нема то її можна замінити мороженою. Це буде приблизно 200 грам кукурудзяних зерен.
4-5 картоплин. Якщо ви любите густу зупу, то беріть 5 бараболин.
1/2 червоного болгарського перцю
1 морква
1 невеличка цибулина
1 стебло селери, можна взяти корінь
1 скл вершків
мука, за бажанням.
100 гр вуджений шпондер і ковбаса

Приготувати баняк. Шпондер покраяти на невеличкі кубики і кинути в баняк. Поставити на газ, щоб помало сало почало топитись. Покраяти цибулю і кинути до шпондеру. Далі додати покраяну на кубики селеру, моркву і червоний перець. Все добре прогріти, але не тушкувати. Кинути зерна кукурудзи. Залити 2 літрами води, можна і менше. Накрити кришкою і дати закипіти, як тільки вода закипить додати покраяну на кубики бараболю, зменшити газ і варити зупу на невеличкому вогні годину-дві. Все залежить від того який у вас газ. Приправити зупу сіллю, перцем. Бульба повинна розваритись, або бути близькою до того стану. Кукурудза повинна зваритись але може залишатись твердуватою. Додати покраяну ковбасу і влити склянку вершків. Відставити і додати багато зелені.

Дати зупі настоятись з 20 хвилин.

Тепер, як відділити правильно зерна від качана в свіжої кукурудзи. Поставити качан шторца у велику і глибоку миску. Гострою стороною ножа зрізаємо зерна згори на долину. Половина зерна надалі залишиться в качані. Тепер повертаємо ніж другою стороною, і тупою частиною ножа вибираємо решту з самого качана. Це молочко яке залишається нам дуже потрібне, адже саме в ньому і є той крохмаль який зробить нашу зупу вязкою.

Я не любитель густих зуп з запрашкою, ака мукою. Але якщо ви таке любите, то перед тим як додавати вершки змішайте 1 ст.л. крохмалю з двома ст. ложками холодної води. Добре розмішайте і влийте в баняк з зупою. Далі додайте вершки і зелень.

Подавати з кукурудзяними булочками біскетс.

Суть таких булочок, щоб їх не рухати руками, ну майже не рухати.

Для булочок нам треба:

1 1/4 скл (250мл) муки
3/4 скл кукурудзяної муки
1 ч.л. солі
4 ч.л. порошку до печива
1/3 скл жиру (в оригіналі готують на смальці) ~90-100гр
2/3 скл молока

Змішати дві муки, додати сіль, порошок. Ножем посікти жир в борошно. Помало додати молоко і ножем замісити мягке тісто. Легенько тісто розвалкувати і вирізати булочки. Можна ложкою покласти в форму для кексиків/мафінс. Форму треба змастити.

Випікати при температурі 200 гр, 10-15 хвилин.

Повідомлення відредагував Маруся - 9 листопада 2011 05:50
Перейти на початок сторінки
Маруся
9 листопада 2011 06:03
Повідомлення #462


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Ми щойно приготували чаудер і булочки, отже у нас вже є готове тісто яким ми накриємо наш
Курячий «пиріг» у горщичку
.




3-4 курячих стегна, відділити від кістки і покраяти на маленьки кусники і обваляти в двох-трьох ложках муки
1 цибулину покраяти на кубити
1 моркву покраяти на кубики
50 грам мороженого горошку
1/2 червоного перцю
1 скл молока
1 скл води/бульйону
сіль, перець


На пательню виляти ложку олії, кинути цибульку, моркву і покраяний на кубики червоний перець. Все гарно прогріти, просмажити. Додати курку і на середньому вогні потушити її до того часу щоб не залишилось ніде рожевого м’яса. Посолити, поперчити. Приправити за власним бажанням. В оригіналі має йти барвінок і майоранек, але якщо ви не любите то додайте свої улюблені приправи.
Всипати зелений горошок, і прогріти його, буквально кілька секунд.



Влити склянку молока. Через те що курка була з мукою зразу утвориться соус.

Викласти м’ясо в горщички. Долити підсоленої води так щоб вона покрила м’ясо. Зверху прикрити розкачаним тістом з кукурудзяних булочок.

Пекти при температурі 200 градусів 30 хвилин. Я ставлю горщики в холодну духовку, і нагріваю її вже з горщиками.



Смачно!
Перейти на початок сторінки
Маруся
9 листопада 2011 06:11
Повідомлення #463


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Гарбузові мафіни з нутеллою



Ингредиенты:
400 гр тыквенного пюре
4 яйца
1 чашка масла (я брала авокадовое)
2/3 чашки воды
3 чашки муки
1 чашка сахара (коричневого)
1 ч. л. разрыхлителя
1/2 ч. л. соли
1 ч. л. корицы
1 ч. л. мускатного ореха
1 ч. л. имбиря
1/2 ч. л. гвоздики
нутелла

Разогреть духовку до 175С.
В миске смешать пюре, яйца, масло, воду и сахар.
В другой миске смешать муку, разрыхлитель, соль, корицу, мускатный орех, имбирь и гвоздику.
Соединить сухие ингредиенты с мокрыми.
Заполнить формочки на 1/3, добавить нутеллу и сверху залить тестом.
Запечь в духовке 15 минут или до золотистого цвета.


Гарбузовий кекс



В попередньому переписі вийшло багато тіста отже я його розділила на два рази, і зробила з другої половини кекс. Додала склянку подріблений горіхів і склянку сушеної чуравлини. Можна замінити родзинками. Смакує навіть краще ніж з нутеллою. Раджу.
Перейти на початок сторінки
Маруся
9 листопада 2011 06:17
Повідомлення #464


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Кукурудзяний хлібчик з яблуком



1 скл муки
1 скл кукурудзяної муки
1/3 скл цукру
3 ч.л. порошку до печива
1 ч.л. солі
1 скл молока
1 яйце
1/4 скл розтопленого жиру (краще щоб це не було масло. може бути олія)
1 яблуко подріблене, але я б краще стерла на грубій терці.

З’єднати всі сухі компоненти в великій мисці. В іншій з’єднати всі рідкі - молоко, олія(жир), яйце. Влити суміш до муки і гарно вимішати. Викласти в змащену жиром тортівницю, або чавунну пательню, і випікати 25 хвилин при температурі 200 градусів. Пильнувати щоб не згоріло.

Подавати з сметанкою і маслом.

Смачного!
Перейти на початок сторінки
Маруся
9 листопада 2011 06:30
Повідомлення #465


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Куряча грудинка з соусом з помідорів і шпинатом



Курячу грудинку розкраяти навпіл, і добре посолити, поперчити і посипати прованськими травами. Дати постояти. В тім часі готуємо варення-соус з помідорів.

100 грам маленьких помідорів викласти на пательню. Влити 50 грам води, і додати 1/4 скл темного цукру. Поварити аж половина води випарується а помідори потріскають і стануть мягкими. Влити 1 столову ложку бзльзамічного оцту. Відставити.

Курячу грудинку приготувати так. Поставити пательню на великий вогонь. Влити одну столову ложку олії на пателью. Пательня має бути гаряча, щоб при тому як покладемо на неї м’ясо вона шкварчала. (Я думала що це у вас в груді шкварчало, а це шкварчала ваша сигаретка...)
На великому вогні обсмажити м’ясо з двох сторін, але не довго. Суть не в тому щоб воно було готове, а щоб мясо з обох сторін схопилось, і тим самим заблокувало вихід соків.:) Коли м’ясо дістало гарний колір з обох боків, зменшуємо газ до середнього і накриваємо наше м’ясо кришкою. Готуємо під кришкою ще 5 хвилин. Якщо проколовши м’ясо ножем з нього виходять лишень прозорі соки, наше м’ясо готове. Витягаємо його з пательні і кладемо на тарілку. Накриваємо або іншою тарілкою або фольгою.
В пательню де смажилось м’ясо додаємо 20 грам масла, один зубчик часнику і кидаємо 300 грам шпинату. Може бути морожений. Швиденько прогріваємо, і виключаємо газ.

Тепер подаємо наше м’ясо. Я подала з мамалигою, бо вона тут дуже добре пасує. Отже кладемо на тарілку курку, поливаємо зверху помідоровим соусом і примощуємо збоку шпинат.

Як кажуть, ловкость рук і нікакого мошеннічества. Описувати вийшло набагато довше ніж готувати. Мої їли з задоволенням, хоча спочатку скептично віднеслись до «варення» з помідорів. Саме через бальзамічний уксус це варення має неймовірно вишуканий смак.

Смачного!

PS. Забула вам поставити Волдорф салат, тож вже буде завтра... а може і не буде. :lol:
Перейти на початок сторінки
oksenya75
9 листопада 2011 09:49
Повідомлення #466


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Дуже все смачне і апетитне. Особливо дякую за рецепт хлібчика з яблуком, а то маю кукурудзяну муку, а куди її застосувати - ума не хватає)))) Тож обов"язково спробую приготувати той хлібчик, навіть сьогодні.
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
8 березня 2013 22:02
Повідомлення #467


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Дощ вітань відстукує слова на підвіконні,

Мелодія звучить на ноті "ля".

Все щастя, що заховане в долоні,

Хай сонечком всміхається здаля.

Для Вас в саду ростуть чудові квіти,

Сьогодні доля Вам в дарунок їх несе,

А посмішку дарує ніжне літо,

В якому Ви чарівна над усе

Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
9 травня 2013 02:11
Повідомлення #468


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Цитата: Маруся
Тортеліні з овочами

Цитата: Маруся
Спагетті з часником

Які гарні страви, так гарно і апетитно описані. :winked: Ото буду своїм пасту та спагеті готувати замісь макаронів))))))

Цитата: Маруся

Цитата: Маруся

Ой підсіли ми на це дріжджове тісто, хоч би булочками не поставали :feel:

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
47 сторінок 1 2 3 ... 45 46 47 Далі >>
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 03:40

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 32
Гостей: 26
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100