Кукурудзяний чаудер з кукурудзяними булочкамиЧаудер це чисто американська зупа яка готувалась фемерами. В чаудер йдуть всі продукти які є під рукою в господині, адже зупка повинна бути густа і ситна, щоб можна було нагодувати робітників. Саме в холодну пору року готуються чаудери, і вони бувають на м’ясній основі або на рибній. В північних штатах готується чаудер з молюсок, яких легко можна назбирати на побережжі Атлантичного океану. Більш на південь ви знайдете чаудер приготований на м’ясі або чисто-овочевий, з додаванням кукурудзи. Що повинне бути присутнє в такій зупі, то це бараболя, адже за рахунок крохмалю з бараболі чаудер буде густий і наваристий.
Отже до приготування. На 3-літровий баняк.
3 качани свіжої кукурудзи. Якщо у вас нема то її можна замінити мороженою. Це буде приблизно 200 грам кукурудзяних зерен.
4-5 картоплин. Якщо ви любите густу зупу, то беріть 5 бараболин.
1/2 червоного болгарського перцю
1 морква
1 невеличка цибулина
1 стебло селери, можна взяти корінь
1 скл вершків
мука, за бажанням.
100 гр вуджений шпондер і ковбаса
Приготувати баняк. Шпондер покраяти на невеличкі кубики і кинути в баняк. Поставити на газ, щоб помало сало почало топитись. Покраяти цибулю і кинути до шпондеру. Далі додати покраяну на кубики селеру, моркву і червоний перець. Все добре прогріти, але не тушкувати. Кинути зерна кукурудзи. Залити 2 літрами води, можна і менше. Накрити кришкою і дати закипіти, як тільки вода закипить додати покраяну на кубики бараболю, зменшити газ і варити зупу на невеличкому вогні годину-дві. Все залежить від того який у вас газ. Приправити зупу сіллю, перцем. Бульба повинна розваритись, або бути близькою до того стану. Кукурудза повинна зваритись але може залишатись твердуватою. Додати покраяну ковбасу і влити склянку вершків. Відставити і додати багато зелені.
Дати зупі настоятись з 20 хвилин.
Тепер, як відділити правильно зерна від качана в свіжої кукурудзи. Поставити качан шторца у велику і глибоку миску. Гострою стороною ножа зрізаємо зерна згори на долину. Половина зерна надалі залишиться в качані. Тепер повертаємо ніж другою стороною, і тупою частиною ножа вибираємо решту з самого качана. Це молочко яке залишається нам дуже потрібне, адже саме в ньому і є той крохмаль який зробить нашу зупу вязкою.
Я не любитель густих зуп з запрашкою, ака мукою. Але якщо ви таке любите, то перед тим як додавати вершки змішайте 1 ст.л. крохмалю з двома ст. ложками холодної води. Добре розмішайте і влийте в баняк з зупою. Далі додайте вершки і зелень.
Подавати з кукурудзяними булочками біскетс.
Суть таких булочок, щоб їх не рухати руками, ну майже не рухати.
Для булочок нам треба:
1 1/4 скл (250мл) муки
3/4 скл кукурудзяної муки
1 ч.л. солі
4 ч.л. порошку до печива
1/3 скл жиру (в оригіналі готують на смальці) ~90-100гр
2/3 скл молока
Змішати дві муки, додати сіль, порошок. Ножем посікти жир в борошно. Помало додати молоко і ножем замісити мягке тісто. Легенько тісто розвалкувати і вирізати булочки. Можна ложкою покласти в форму для кексиків/мафінс. Форму треба змастити.
Випікати при температурі 200 гр, 10-15 хвилин.