Вчора мені було зле то мусіла взяти якусь таблетку і взяла щось дуже термоядерне бо спати не могла. Зате моя «помічниця» повитягувала в мами в кімнаті всі книжки з полиць і мені прийшлось складати. Але нема такого зле щоб на добре не вийшло, бо то мене змусило переглянути книжку «Сучасна українська кухня», 1974 року народження. І там я знайшла непоганий перепис пирога з яблуками. Мені треба було використати сливки, які ані їсти ані варити, бо такі якісь ніякі. Зате в пиріг вони пішли дуже добре і вийшло смачно. Я ще трошки сучасний рецепт зробила більш сучасніший.
«Сучасний» пиріг з фруктамиТісто:
2,5 скл муки + 1/2 скл крохмалю
200 гр маргарину/масла/смальцю
1 скл цукру
1/4 ч.л. соди
1 ч.л. порошку до печива
1 яйце
1 скл кефіру або рідкої сметани
я ье додала 1 ч.л. ванільної есенції (можна ванільний цукор)
і 2-3 каплі миґдалової есенції
Сливи або яблука порічати на негрубі плястерки і посипати 3 ст. ложками цукру. Дати постояти поки готуємо тісто. В кінці сік злити.
Муку, цукор, жир, порошок до печива і соду перетерти в руках або ножем. Додати яйце і кефір/сметану і замісити тісто. Тісто досить мягке.
Бритванку змастити і викласти тісто. Посипати тісто тертою булкою або манкою, я не посипала бо забула. Викласти зверху сливи/яблука. Зверху я посипала змеленими горіхами і кокосом. (жменьку горіхів і жменьку кокосових пластівців/стружки змолоти в блендері або кофемолці)
Пекти при 180 градусів приблизно 40 хвилин.