Лідуся, дякую дуже за все те, що ти розповіла про заморозку...
Цитата: лідуся
Рекомендую заморозити трошки ягід калини або тримати в гронах на балконі.Чудове лікарство для горла жувати.трошки спочатку гіркувате а потім не відчувається. Біль у горлі проходить . сама спробувала.
Ой, я знаю, що калина -прекрасний лікувальний засіб, але мої малі навідріз відмовляються її вживати... Моя свекруха зробила нам отаке: перетерла калину на сито, відкинула шкірку і кістки, а те, що залишилось, сік і трохи м"якоті, перемішала з цукром і в морозилку... Вийшло чудово.
А чорна горобина ще й корисна страшенно, тиск знижує, містить дубильні речовини...
Вишні заморожую насипом , викидаю кістки і розстеляю на піддоні для морозильної камери, попередньо постеливши харчову плівку, вони тоді не злипаються і торохтять, як горішки в замерзлому вигляді.)))
Сині баклажани попередньо відварюю. кабачки теж морожу, але вони мені заморожені не дуже... Хіба що в рагу.
О! ледь не забула!! переповіла мені свекруха сьогодні новий спосіб заморожування полуниць - тобто все майже так, та трохи не так. Полуниці треба перетовкти з цукром 1:2 , і додати пакетик лимонної кислоти ( майже ложка столова) . В замороженому вигляді це буде виглядати як желейна маса, тобто не замерзне на камінь... Але я так ще не пробувала.
Я заморожую ще й бісквіти , медові коржі, свіжоспечений хліб ( холодний, звісно) цвітну капусту, зелений горошок, спаржеву квасолю, печінкові коржі для торта, налисники, голубці сирі, вареники.Добре, що морозильна камера дозволяє.