..Сьогодні згадала дещо із рецептів мого строго - роздєлєнчеського минулого...))) Насправді там траплялися просто смакові шедеври...)))
Але оскільки вже зараз не розділяю,( вірніше, розділяю, тільки не так строго...аааа... роздєленщики-патріоти, не кидайте гнилими помідорами...)) то дещо змінила в рецепті. Страва з арабської кухні, позичена на форумі "Гуд-кука" в темці " Роздільне харчування" у
Фіалки-2 - Наталі
Кюфта з овочами
фарш телячий ( можна яловичина із свининою, у мене була... риба))) пангасіус, у готовій страві навіть натяку не виявилось на рибний запах)
цибуля
часник
стакан томатного соку( або трохи більше, щоб покрило дно)
кабачки
баклажани
помідори
перець чорний, білий, інші улюблені спеції
улюблена зелень
З фаршу, додавши туди яйце або трохи крохмалю, трохи манки або розмоченого білого хліба, подрібнену цибулю й часник, щедро приправляємо спеціями, у мене це білий і чорний перець,робимо котлетки довільної форми. Краще, щоби фарш не був дуже жирним. Телятина і трохи сала - ідеально. ( Оскільки кухня арабська, то там в принципі не передбачається свинина, а тільки яловичина чи баранина)
Оце робила з риби - вийшло надзвичайно вдало, чесно. Навіть не сподівалась...
У форму з високими бортами виливаємо стакан томатного соку, складаємо туди наші котлетки, ось так...( забула на дно сік, то поливала між котлетами, трохи їх замурзала, але то не біда)))
потім ріжемо кружками або пластинками цукіні чи просто кабачки, кладемо на котлетки,присолюємо, перчимо, так само ріжемо сині баклажани, теж присолюємо, на самий верх кладемо порізані кружками помідорчики...присипаємо зеленню, спеціями, я дала трохи меленого лаврового листа, а можна просто кинути ціленьку лаврушку.
Тепер всю цю красу накриваємо щільненько фольгою і в духовку на 250 десь на годинку. Закинула в духовку і побігла на базар...прийшла - аромат по квартирі пливе неймовірний!))
Ось кінцевий результат:
Викладаємо на тарілку овочі, на них - котлетки і поливаємо соусом...Мої просто закохались у цю страву з минулого року, нарешті з"явилися баклажани, щоб її приготувати. У мене - дієтичний варіант, а можна при бажанні котлети попередньо обсмажити на сковорідці. Але й так виходить не гірше, повірте.
і ось вам ще:
До речі, при строгому роздільному в страву не додається крохмаль, чи манка, чи хліб...І помідори теж бажано не вживати з овочами та білком(мясом) бо вони порівнюються з......фруктами))))))!!